Silvana (Fata) |

Semnificatia numelui

lemn, padure

Numele de fata Silvana, este de origine maghiara si inseamna lemn, padure. Numele Silvana este forma maghiara a numelui Silvia, care impreuna cu forma masculina, Silviu, reprezinta doua nume celebre in istoria legendara a romanilor.

 

Prima legenda spune ca Rea Silvia era fiica regelui cetatii Alba Longa. Dupa ce tatal sau este alungat de la tron chiar de Amulius fratele acestuia, o obliga pe Rea Silvia sa devina preoteasca a zeitei Vesta ceea ce inseamna ca ea sa isi pastreze castitatea si sa mentina viu focul sacru timp de 30 de ani, iar daca aceste obligatii erau incalcate urma sa fie ingropata de vie.

 

Silvia este iubita de zeul Marte si astfel da nastere celor 2 copii, Romulus si Remus incalcand astfel obligatia de a-si pastra castitatea si pentru asta regele o pedepseste aruncand-o in Tibru insa divinitatea ralului o ia de sotie. Ce-a de-a doua legenda vorbeste despre Silvius, fiul Laviniei si al lui Enea, considerat stramosul regilor din Alba Longa.

 

O alta explicatie a numelor Silviu si Silvia este ca numele ar fi legate de povestea fondarii Romei. In mitologia romana este mentionat numele Silvanus descris ca un zeu rustic, protector al campiilor si turmelor.

 

 

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: