Olivia (Fata) |

Semnificatia numelui

maslin, maslina

Numele de fata Olivia este de origine latina si are semnificatia de "maslin, maslina". Numele de fata Olivia deriva din elementul latinesc "olivia" - nume al arbustului si al fructului numit la noi "maslin, maslina".

Forma Oliverius, atestata in izvoarele istorice, este strans legata de numele sarbatorii crestine "dies olivae" sau "domenica olivarum", care corespund "duminicii floriilor".

Numele de fata Olivia este sa fie femininul numelui Oliver, un nume englezesc de origine germanica, provenit din "Alfhere", ce inseamna "maslin". Numele Olivier este atestat ca nume de botez de la inceputul sec. 11.

Fiind cunoscut prima data in regiunile sudice si apoi in intreaga Franta, Olivier isi datoreaza popularitatea unui cunoscut personaj al literaturii medievale, prietenul si tovarasul fidel al legendarului Roland. Holand si Olivier formeaza un cuplu al carui simbol ar fi „forta si intelepciunea".

Popularitatea numelui se datoreaza, in primul rand literaturii din evul mediu. Oliver  - ca un ecou al cuplului celor doi frati de arme. In engleza, este folosita expresia "un Roland pentru un Oliver" si are semnificatia de un schimb egal.

Oliver Cromwell, conducator al Revolutiei burgheze din Anglia secolului al XVII-lea, a inspirat, trasaturile trasaturile celui mai mare personaj romantic creat de Victor Hugo in drama Cromwell. Aventurile lui Oliver Twist de Ch. Dickens.

 

Charles Dickins a folosit acest nume pentru a da viata eroinului din romanul sau "Aventurile lui Oliver Twist". Calendarul ortodox celebreaza acest nume pe data de 29 mai (Olivian), iar cel catolic pe data de 27 mai (Olivier).

In alte interpretari, este un derivat al numelor Olivier ("maslin") sau Olaf (scandinav, "urmasul stramosilor").

Numele este purtat de un personaj shakespearian din piesa "A douasprezecea noapte", unde Olivia este o femeie de vita nobila care este curtata de ducele Orsino, in schimb se indragosteste de mesegerul acestuia, Cesario.

Nume derivate folosite: Olivier, Oliver, Olivian, Olivia.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Pompa de san electrica, cea mai buna prietena in timpul alaptarii

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul