Romina (Fata) |

Semnificatia numelui

fata din Roma

Numele de fata Romina este de origine italiana si este una dintre formele feminine ale numelui Roman, alaturi de Romana si Romanca iar semnificatia numelui este "fata din Roma".

 

Numele Roman si Romana patrund si sunt raspandite in onomastica de origine crestina prin intermediul bisericii si al calendarelor bisericesti ce fac referire la sfinti si martiri.

 

Numele Roman apare in documentele Tarii Romanesti inca din 1389 insa frecventa cea mai mare a numelui este consemnata in Transilvania si Moldova. In plus, alaturi de orasul Roman (numele fiind atestat inca din 1486), numele se regaeste si in alcatuirea numelor unor sate precum Romanesti.

 

Numele Roman ajunge si la greci sub forma de Romanos si de acolo la slavi unde este atestat inca din secolul 12 si este destul de frecvent mai ales printre slavii rasariteni, numele fiind puratat de mai multi cnezi ai Haliciului printre acestia numarandu-se si Roman I.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Tuse uscata sau productiva? Cum scapam rapid si eficient de ea

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul