Cephalus (Baiat) |

Semnificatia numelui

fiul lui Deion si al Diomedei

Cephalus, fiul lui Deion si al Diomedei. Conform legendei se pare ca Cephalus a respins iubirea zeitei Eos, care se indragostise de el. Zeita, manata de gelozie, il sfatuieste pe Cephalus sa ii incerce fidelitatea sotie lui.

Acesta se travesteste in negustor si se duce in casa lui Procris. Negustorul ii ofera daruri bogate si reuseste intr-un final sa o cucereasca. Cephalus ii arata sotiei sale adevarata infatisare, iar aceasta rusinata fuge in munti. Cephalus pleaca in cautarea ei, o gasese si o readuce acasa, unde traiesc din nou in pace.

Dupa o perioada de timp Procris devine si ea geloasa, pentru ca sotul ei pleca mereu la vanatoare. Un servitor ii sporeste si mai mult banuielile spunandu-i ca in mijlocul padurii, intr-o poiana, Cephalus invoca adesea numele unei femei. Procris isi urmareste sotul si se ascunde intr-un tufis. 

Cephalus arunca cu o sageata in dreptul tufisului pentru ca aude fosnind si crede ca e o fiara. Procris este ranita grav si moare in bratele lui Cephalus. Inainte de a muri, Cephalus ii spune ca in padure, el o invoca pe Eos ca sa-l racoreasca si sa-l mangaie cu adierile ei.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: