Aniela (Fata) |

Numele de fata Aniela este o forma a numelui de origine greceasca Angela care inseamna trimis, sol, mesager, trimisul lui Dumnezeu, inger.

Numele Angel si forma feminina Angela, deriva de la cuvantul de origine latina "angelus" (devenit in romana inger), cuvant pe care romanii l-au imprumutat de la greci. In literatura greaca precrestina, angelos apare cu semnificatia de "trimis, sol", in legatura cu diferitele divinitati ale infernului, fiind considerat si protector al mortilor. Astfel, semnificatia initiala a numelui era aceea de sol, mesager, trimis al lui Dumnezeu.

Astazi, numele sunt cunoscute nu atat pentru valoarea lor mistica, cat pentru apropierea de termenul "angelic", neologism sinonim cu "inger, ingeresc", folosit astazi in legatura cu ideea de puritate, frumusete, bunatate.

Numele Aniela poate fi si de origine poloneza si in acest caz inseamna milostiv, amabil, iertator, ingaduitor.

Aniela este un nume interesant de fetite, ceva mai putin raspandit pe teritoriul tarii noastre. Este preferat de polonezi, dar sonoritatea lui este atat de armonioasa, incat parintii romani dornici sa iasa din tiparele numelor clasice apeleaza adesea la el.

Se preteaza la apelative sau prescurtari precum: Ani, Ela sau chiar Ana. Fetitele care poarta numele Aniela sunt sensibile si delicate precum o floare. Le place sa socializeze si sunt empatice, fiind intotdeauna dornice sa se implice in campanii umanitare, pentru a-i ajuta pe cei nevoiasi.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: