Agamemnon (Baiat) |

Semnificatia numelui

rege al cetatii Mycenea

Agamemnon - erou grec, rege al cetatii Mycenea. In momentul in care Atreus este ucis, Agamemnon a fost alungat din Mycenae impreuna cu fratele sau, Menelaus si se refugiaza in Sparta.

Se casatoreste cu Clytaemnestra si are patru copii trei fiice, pe Iphinassa (Iphigenia), Chrysothemis si Laodice (Electra), si un fiu, Orestes. Agamemnon reuseste sa-si recucereasca tronul si se intoarca la Mycenae, cu ajutorul lui Tyndareus, regele Spartei.

In momentul in care, Elena este rapita de catre Paris, Agamemmnon este numit conducator al armatei grecesti din razboiul troian.

In timpul cand, grecii navigau spre Troia, flota este prinsa intr-o puternica furtuna, provocata de Agamemnon pentru ca acesta se laudase ca o egaleaza pe Artemis in arta vanatorii. Furtuna va inceta numai daca fiica lui Agamemnon, Iphigenia, va fi sacrificata. Agamemnon a acceptat sacrificiul, insa Iphigenia este luata de pe altar chiar de catre Artemis, fiind inlocuita cu o caprioara.

In timpul asaltului asupra Troiei, Agamemnon ii aduce o ofensa lui Achilles, atunci cand i-a luat-o pe fecioara Briseis. Mania lui Achilles impotriva lui Agamemnon reprezinta unul dintre subiectele principale din Iliada.

Agamemnon se intoarce acasa, dar este ucis de catre sotia lui Clytaemnestra si de amantul acesteia, Aegisthus.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: