Aeneas (Baiat) |

Semnificatia numelui

erou troian

Este fiu al lui Anchises si Venus, varul regelui Priam din Troia. Conduce un grup de troieni refugiati in Italia si devine fondatorul culturii romane. Este unul dintre cei mai respectati eroi troieni si se lupta individual cu eroii greci Diomedes, Idomeneus, si Achilles, fiind salvat de doua ori prin interventia zeilor. Cand cetatea Troiei este invadata de greci, reuseste sa il salveze pe tatal sau, pe Ascanius si pe zeii casei Penatii. Sotia sa Creusam se pierde in multime.

Aeneas si troienii supravietuitori ai razboiului, ratacesc pe mare si sunt aruncati de valurile marii pe tarmul din aproprierea orasului african Cartagina, fiind primiti de catre Dido, fondatoarea si regina orasului. Alaturi de Dido, traieste o frumoasa poveste de dragoste, care ameninta sa il distraga pe Aeneas de la drumul sau spre Italia. Mercur este trimis pentru a-i ordona sa isi continue calatoria.

In Italia, Aeneas devine aliatul regelui Latinus, logodindu-se cu fiica acestuia Lavinia. Turnus(pretendentul anterior al Laviniei) ii declara razboi strainului. Aeneas castiga razboiul si il ucide pe Turnus. Este fondatorul orasului Lavinium.

Aeneas dispare intr-o lupta cu populatiile bastinase. Trupul lui nu este gasit, legenda spune ca a fost zeificat la cererea mamei sale Venus, devenind zeul Indiges.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: