Arthur (Baiat) |

Semnificatia numelui

piatra, vultur

Arthur este un prenume masculin modern, intrat in romana pe cale culta din a doua jumatate a secolului trecut, Artur/Arthur reproduce un vechi nume breton - Artus, in general considerat de origine celtica.

Numele Arthur, Artur apar prima data sub forma latina Artorius care are este de origine neclara. Alte surse ale numelui pot sa fie cuvantul de origine celtica "artos" care inseamna urs, un cuvant de origine irlandeza si galica care inseamna piatra sau numele de origine germana veche Arthor care inseamna "Thor vulturul", unde Thor este zeul tunetului la scandinavi.

Arthur Wellesley a fost primul duce de Whellington care a participat decisiv la infrangerea finala a lui Napoleon I la Waterloo. Regele Arthur este un important personaj in mitologia Marii Birtanii si in jurul sau s-au tesut o serie de legende printre care si cea despre Cavalerii Mesei Rotunde si Excalibur, sabia magica a lui Arthur.

Arthur Miller a fost un dramaturg si eseist american de origine evreiasca laureat al Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie dar si sotul celebrei Marilyn Monroe. Sir Arthur Conan Doyle, romancier britanic devenit celebru pentru ca l-a creat pe Sherlock Holmes.

 

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: