Abele (Baiat) |

Semnificatia numelui

respiratie, vanitate

Abele este forma italiana a numelui Abel, ce provine de la evreiescul Havel, ce inseamna "respiratie".

 

Folosit in limbile engleza, franceza, spaniola si portugheza, numele Abel vine de la cuvantul ebraic Hevel sau Havel care inseamna "respiratie". Simbolul numelui este acela de zadarnicie. Abel este numele de botez al unui personaj biblic.

 

Conform Bibliei, era fiul lui Adam si al Evei, si a fost ucis de fratele sau Cain. Abel a fost al doilea fiu al primilor oameni de pe pamant, si se ocupa cu pastoritul oilor. Conform Genezei, intr-o zi, Abel si Cain au adus o jertfa lui Dumnezeu. Abel a adus un miel iar Cain, pentru ca se ocupa cu agricultura, a jertfit din roadele pamantului. Dumnezeu nu a privit cu bunavointa la jertfa lui Cain, nu datorita jertfei in sine, ci datorita caracterului acestuia si astfel Cain, orbit de gelozie, l-a ucis pe Abel.

 

Numele Abel vine din limba ebraica si inseamna "respiratie", "vanitate". In Biblie, Abel era fiul cel mic al lui Adam si fratele lui Cain.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Black Friday 2018 – ce sa le cumparam copiilor

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul