Mihai (Baiat) |

Semnificatia numelui

care se aseamana cu Dumnezeu

Numele Mihai este de influenta religioasa si chiar daca are origine ebraica, ''miyka'el'' insemnand "asemenea lui Dumnezeu" sau "cine este precum Dumnezeu", in tara noastra este mai degraba asociat cu Sfantul Mihail, unul dintre arhanghelii lui Dumnezeu, considerat capetenia ostilor de ingeri din Rai.

Este arhanghelul bunelor vestiri si este celebrat, impreuna cu Sfantul Gavriil, pe data de 8 noiembrie. Mihai este unul dintre cele mai populare nume de baieti din Romania, iar persoanele botezate astfel sunt adesea strigate prin apelative de tipul Micki sau Mihaita.

Multi sfinti, imparati si regi au purtat acest nume si exista multe variante ale acestuia, atat masculine cat si feminine.

Baietii care poarta acest nume sunt calmi, rabdatori, inteligenti. Sunt considerati suflete libere, personalitati idealiste, dar in mod surprinzator, nu-si asuma foarte multe riscuri in viata de zi cu zi. Sunt precauti din fire, ceea ce le asigura confortul emotional de care au nevoie pentru a se simti bine in pielea lor.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Cum alegi un scaun de masa potrivit pentru bebelusul tau

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul