Ciprian (Baiat) |

Semnificatia numelui

originar din Cipru

In limba romana echivalentul de "Cyprianus", folosit ca nume de familie in Roma Antica. Numele este un derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul "-an", iar semnificatia acestuia este "din Cipru". Se pare ca printre cei mai cunoscuti purtatori ai numelui a fost Sfantul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea Imparatului Valerian in secolul al III-lea.

Purtatorii numelui de "Ciprian" sunt plini de resurse, dinamici si rapizi in gandire. Poseda o energie dovedita in orice imprejurare si le place sa isi asume riscuri, neluand in seama durerea.

Sunt adesea intr-o graba continua, rabdarea nefiind un punct forte, dar isi fac mereu planuri pe care abia asteapta sa le puna in aplicare. Putem spune ca sunt subtili si rapizi, avand tendinta de a crede ca pot realiza orice, dar sunt intr-o competitie continua, fiind stimulati de provocari.

"Ciprian" in alte limbi: numele este adesea intalnit la popoarele latine, in celelate tari nefiind prea popular. In italiana, portugheza si spaniola exista varianta "Cipriano", dar spaniolii mai folosesc si forma "Cebrián", iar in galiciana se foloseste forma de "Cibrán".

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: