Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Alecu (Baiat) |

Semnificatia numelui

a apara, ajuta, om, omul care ajuta

Numele de baiat Alecu este de origine romana si este folosit de multe ori ca prescurtare a numelui Alexandru care este de origine greaca si are semnificatia de a apara, a proteja. Numele de Alexandru provine de la grecescul Alexandros care inseamna - protector al barbatilor sau al oamenilor.  Alexo - a apara, a proteja si andros barbat, om.

 

In folclorul nostru,  Alexandru apare ca un termen de comparatie ideal in materie de vitejie. Alexandru a fost in istoria noastra un nume traditional pentru domni, purtat de nu mai putin de 22 de domni ai celor doua tari romanesti.

 

Numele a fost purtat de un celebru rege si cuceritor macedonian, Alexandru Macedon sau Alexandru cel Mare.  Este echivalentul numelui englezesc "Alexander". Are ca diminutiv "Sandu". O alta forma intalnita la noi este Alecu.  Formele feminine ale numelui Alexandru sunt "Alexandra" si "Alexandrina".

 

Numele a fost purtat de poetul, prozatorul, eseistul, memorialistul si criticul literar roman Alecu Russo. El este autorul volumului "Cantarea Romaniei", tiparit anonim. Fara a revendica vreodata explicit aceasta opera, a furnizat unul dintre cele mai cunoscute litigii de paternitate literara din istoria literaturii romane.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Care sunt obiectele de mobilier din camera copilului in care chiar merita sa investesti

OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul