Cele mai populare nume de bebelusi din Statele Unite si semnificatia acestoralor

/ / Modificat: 2022-06-01
Cele mai populare nume de bebelusi din Statele Unite si semnificatia acestoralor

Alegerea numelui bebelusului este una dintre primele decizii importante pe care le iei ca parinte si nu este un lucru pe care sa-l iei cu usurinta. Numele preferate in alte tari va pot influenta alegerea, iar numele americane sunt la mare cutare, mai ales ca multi parinti aleg astfel de nume, influentati fiind de filme si vedetele preferate.

Administratia de Securitate Sociala a Statelor Unite (SSA) a publicat lista celor mai populare nume de fetite si baieti din Statele Unite pentru anul 2021. Pe lista se strecoara nume care sunt populare si in alte colturi ale lumii, unele fiind folosite inclusiv in Romania.

Olivia si Liam, cele mai populare

La fel ca si anul trecut, Olivia pentru fete si Liam pentru baieti, ocupa primul loc in topul numelor alese de parinti pentru nou-nascuti.

Liam se afla in top pentru a-l cincilea an consecutiv, iar Olivia pentru al treilea an. Pe de alta parte, este primul an in care Theodore intra in top 10.

Top 10 cele mai populare nume de fete din Statele Unite ale Americii

  1. Olivia: de origine latina, inseamna "cea care aduce pacea".
  2. Emma: de origine germanica, inseamna "Mare", "Puternic", "Imens", "Puternic".
  3. Charlotte: versiune franceza, diminutiv feminin al lui "Charles". Inseamna "femeie libera".
  4. Amelia: nume de origine greaca a carui semnificatie este "munca". Ar putea fi interpretata ca "femeie care munceste".
  5. Ava: de origine ebraica, varianta engleza a lui Eve si inseamna "a da viata".
  6. Sophia: de origine greaca si inseamna "intelepciune", "cea care poseda intelepciune".
  7. Isabella: Forma italiana a lui Isabella, care inseamna "promisiunea lui Dumnezeu". Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare nume de fete din Mexic.
  8. Mia: este un nume care continua sa seteze o tendinta in ultimii ani. Este de origine ebraica, diminutiv al lui Maria. De asemenea, printre cele mai populare nume din Argentina.
  9. Evelyn: nume de origine celtica, varianta a lui Eva, care inseamna "dragut sau placut".
  10. Harper: nume unisex de origine anglo-saxona, care inseamna "cel care canta la harpa".

Este surprinzatoare influenta uriasa a numelor latine, atat pentru baieti, cat si pentru fete, care s-au strecurat in topul celor mai populare nume in Statele Unite.

Daca ne uitam la Marea Britanie, Olivia se afla, de asemenea, in fruntea listei de nume preferate pentru fiicele britanice. Iar in randul baietilor, varianta masculina a acestuia, Oliver, se afla tot aici, pe locul trei.

Top 10 cele mai populare nume de baieti din SUA

  1. Liam: unul dintre cele mai populare nume scurte din ultimii ani in intreaga lume. Favorit in Argentina, Portugalia si Spania, printre altele. Provine din irlandeza, varianta scurta a cuvantului William si inseamna "protectie ferma".
  2. Noah: este, de asemenea, unul dintre numele de baieti in tendinte pentru 2022 si foarte popular in alte tari. De origine ebraica, semnificatia sa este "odihna, pace, mangaiere sau cel care este mangaiat".
  3. Oliver: de origine scandinava. Inseamna "binecuvantat de maslin".
  4. Elijah: varianta engleza a lui Elijah.
  5. James: nume foarte popular in lumea anglo-saxona. Originea sa este ebraica si provine din Iacob, insemnand "cel care este sustinut de Dumnezeu".
  6. William: de asemenea, unul dintre cele mai populare nume din Marea Britanie, legat de regalitatea europeana. Este de origine germanica si inseamna "protector voluntar".
  7. Benjamin: inseamna "fiii lui" in araba. De asemenea, printre cele mai populare nume de copii din Portugalia si Argentina.
  8. Lucas: nume latin care inseamna "cel care se remarca prin stralucire", "cel care s-a nascut in zori".
  9. Henry: varianta a germanului Haimirich, din germanicul heim, "casa" si ric, "putere" sau "conducator".
  10. Theodore: Nume englez, de origine greaca, care inseamna "darul lui Dumnezeu".

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre