Cele mai neinspirate nume de copii

/ / Modificat: 2023-12-12
Cele mai neinspirate nume de copii

In mod cert, topul numelor neinspirate de copii este facut de celebritatile din showbizz-ul international. Vedetele au socat, de-a lungul timpului, cu multe dintre numele alese pentru copiii lor, acestea nefiind intotdeauna cele mai melodioase, dragalase si frumoase dintre ele! Insa nici mamicile autohtone nu raman indiferente la tendinta actuala a numelor autentice si bizare, facand alegeri care lasa de dorit in dezvoltarea copilului!

Iata care sunt cele mai neinspirate nume pentru copii din lumea celebritatilor si nu numai! Vezi ce fel de nume le-a traznit unor parinti sa le puna copiilor si de care este cazul sa te feresti, deoarece pot afecta dezvoltarea lui emotionala si sociala!

Mercedesa, Kasandra, Jose Armando, Juan Fernando

Telenovelele sunt o mare sursa de inspiratie pentru romani, atunci cand vine vorba de alegerea numelui pentru copil. Astfel ca, nu doar vedetele consacrate, hollywoodiene, sunt cele dupa care parintii autohtoni isi numesc copiii.

Oricat de mare fana ai fi a unui personaj sau actor de telenovela, nu este recomandat sa iti "marchezi" copilul cu numele lui, deoarece i-ai putea distruge viata.

Diego, Luca, Toni, Paolo, Giovanni, Andreeas etc.

Numele italiene sunt o alta sursa de inspiratie printre parintii romani si nu numai, iar domeniul fotbalistic din regiune reprezinta prima optiune pentru tinerii parinti de baietei.

Chiar daca numele italienesti suna bine, sunt melodioase, copilul roman botezat cu un astfel de prenume nu va reusi sa se integreze in societate la fel de bine ca ceilalti. Numele lui nu rezoneaza cu ale altora si este privit cu suspiciune de catre ceilalti, viata lui sociala putand avea de suferit.

Mos Craciun, Mos Nicolae, Mos Gerila

Doar pentru ca ai numele/prenumele Mos sau Craciun, Nicolae ori Gerila, nu inseamna ca trebuie sa il transformi pe micutul tau intr-unul dintre cei trei mosi clasici care vin si aduc cadouri copiilor.

Chiar daca pare interesanta asocierea si cu siguranta va atrage atentia, copilul tau nu se va simti prea bine la adolescenta, atunci cand va trebui sa se prezinte in fata colegilor de scoala cu numele de "Mos Craciun", iar ceilalti vor izbucni in hohote de ras.

Beckham, Figo, Zidan, Carlos, Mutu

O alta tendinta des intalnita, si destul de neinspirata, la care apeleaza multi parinti este sa dea prenumele copilului dupa numele de familie al fotbalistului preferat.

Jucatorul de fotbal favorit al parintilor este o preferinta personala care nu trebuie sa-si puna amprenta asupra copilului, care poate nu va avea nicio aplecare spre acest sport si va fi mereu tachinat de ceilalti copii pentru numele pe care il are.

Lamaia, Portocala, Cireasa etc.

Numele fructelor sunt create pentru a fi purtate doar de fructe! Toti parintii ar trebui sa tina cont de acest lucru.

Chiar daca s-au preluat multe nume frumoase de flori pentru a fi purtate de copii, fructele si legumele nu intra in aceeasi categorie. Nu doar ca suna ciudat sa iti strigi fetita "Lamaita", dar poate lua conotatii si interpretari de nedorit.

Sage Moonblood, Moxie Crimefighter, Pilot Inspecktor, Moon Unit

Aceste nume ciudate apartin copiilor unor vedete consacrate - Sylvester Stallone, Frank Zappa, Jason Lee sau Penn Jillette.

Numele par extrase dintr-un film SF foarte prost si nu au nicio insemnatate demna de a fi purtata de un copil.

Unele dintre ele se traduc prin "luna insangerata", "luptator impotriva crimelor" sau "pilot inspector", niste semnificatii care nu doar ca nu spun nimic, dar pot marca negativ viata micutului.

Isadora Berney, Harper Seven, Cosimo Henry, Blue Ivy, Bear Blue, Memphis Eve

Sunt asocieri de nume bizare si neinspirate, alese de vedete precum Bjork, Victoria Beckham, Beck Hanson, Beyonce, Alicia Silverstone sau Bono.

Nu sunt mai ciudate decat numele prezentate ceva mai sus, tot din tagma vedetelor internationale, insa asocierea unor prenume dragalase, precum Ivy, Eve, Henry sau Isadora cu optiuni ciudate si nepotrivite, precum Blue, Memphis sau Berney, nu suna deloc bine si nici nu are nicio noima, chiar daca pentru parinti sunt speciale sau au o anume insemnatate.

Chiar si ciudate, odata ce vedetele au inceput sa impuna astfel de nume in randul numelor pentru copii, ele au devenit o tendinta si au inceput sa fie preluate de parinti din intreaga lume, spre nefericirea bietilor bebelusi, care nu au nicio vina pentru ceea ce fac parintii.

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume ciudate copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre