Cand nu va intelegeti asupra numelui bebelusului

/ / Modificat: 2011-10-10
Cand nu va intelegeti asupra numelui bebelusului





Desi ca viitori parinti va doriti sa va puneti de acord rapid asupra numelui, exista cazuri in care nu va intelegeti din prima asupra numelui bebelusului.

Daca acesta este cazul vostru, nu va faceti probleme pentru ca exista mai multe rezolvari ale dilemei alegerii numelui copilului.

Cateodata viitorilor parinti le poate lua chiar si noua luni sa se puna de acord asupra unui nume. Acest lucru este normal daca voi proveniti din medii culturale, religioase, sociale diferite, sau chiar daca aveti doar alte gusturi cu privire la nume.


In primul rand, inainte de a incepe sa propuneti nume, puneti-va de acord asupra urmatoarelor probleme:

• Daca veti numi copilul dupa altcineva (de ex. o ruda);

• Daca vreti un nume lung sau scurt;

• Ce initiale ati prefera;

• Cate nume sa aiba copilul.

Punandu-va de acord asupra acestor lucruri veti elimina din start o multime de variante. Dupa aceea puteti sa faceti fiecare cate o lista cu ce nume preferate aveti.

Incercati sa limitati lista la cate 10 nume de fiecare. Comparati listele si poate ca anumite nume se vor suprapune, ceea ce duce la o rezolvare foarte rapida a problemei.

Daca niciun nume nu se suprapune, atunci puteti sa incepeti sa taiati numele pe care nu le suportati deloc din lista partenerului. Indicati si care nume va plac din lista si dati si detalii cu privire la motivele pentru care va plac sau nu.

Faceti lucrul acesta in mod regulat si intre timp puteti sa mai adaugati nume. Puteti chiar sa luati o pauza si sa continutati cand credeti ca aveti inspiratie.

Anumite cupluri prefera sa auda si parerile altora atunci cand sunt in cautare de nume. Daca acesta este si cazul vostru, intrebati-va prietenii si familia ce parere au despre numele alese de voi, daca au alte sugestii etc.

Tine minte ca intr-o relatie este nevoie si de negocieri, dar si de compromisuri. Puteti face o intelegere de genul: un partener sa numeasca primul copil si celalalt pe al doilea, unul sa aleaga primul nume si celalalt pe al doilea etc. Daca nu stiti cate nume sa-i puneti copilului faceti o medie intre propunerile voastre.

Pentru mai multe idei citeste si Cum sa alegi numele copilului tau.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre