Bebelusi cu nume de sportivi celebri!

/ / Modificat: 2012-07-19
Bebelusi cu nume de sportivi celebri!

A existat o perioada in care era la moda sa iti botezi copilul cu nume de sportivi celebri, in special de fotbalisti. Acest criteriu de selectie a numelui copilului a ramas activ pana in ziua de astazi, cand unii parintii inca mai opteaza pentru nume de sportivi, cu intentia de a le onora cariera sau din pasiune pentru ei. Iata ce bebelusi celebri au fost botezati cu astfel de nume si care sunt cele mai populare nume de sportivi date copiilor in ultimii ani!

Nume de bebelusi inspirate de sportivi celebri

Bebelusii care au primit numele unor sportivi celebri sunt, la randul lor, nascuti intr-o familie de sportivi. Cel mai adesea, chiar sportivii insisi aleg sa isi boteze copiii cu numele unor alti sportivi consacrati, pentru a le cinsti memoria sau din prea mult devotament.

Iker

Iker este prenumele care pare sa faca furori in America, in anul 2012, printre copii. Este inspirat de la legendarul portar al Spaniei, Iker Casillas, care a devenit celebru dupa prestatiile din competitiile mari de fotbal, atat in regiunea iberica, cat si la nivel mondial.

Odata cu cresterea popularitatii portarului, s-a nascut un nou curent sau o noua tendinta, a copiilor botezati dupa sportiv, insa nu in Europa sau chiar la el acasa, in Spania, asa cum s-ar crede, ci pe taramuri americane. Astfel, s-a constatat o crestere a popularitatii numelui in ultimii doi ani, prin faptul ca tot mai multi copii au fost botezati Iker in America.

Cassius

Joey Barton este un fotbalist englez care si-a botezat copilul Cassius Clay, numele real al celebrului pugilistul Muhammad Ali. Barton a facut acest gest pentru a onora cariera starului, dar si din pasiune pentru faimosul sportiv.

Mia

Mia nu este un nume neobisnuit sau rar peste hotare. Este des intalnit la fetite, insa inspiratia pentru alegerea lui difera pentru fiecare parinte in parte.

Multi dintre parinti au ales sa isi boteze fetitele cu prenumele Mia in cinstea unei jucatoare-vedeta din fotbalul feminin - Mia Hamm.

Shaquille

Vedetele NBA au fost cele mai "exploatate" din acest punct de vedere, deoarece numele multora dintre ei rasuna din vietile si numele multor copii din intreaga lume si sunt inscrise, oficial, in certificatele lor de nastere.

Prenumele de Shaquille este printre cele mai celebre din lume si adoptate de o multime de parinti in cinstea unuia dintre cei mai mari si cunoscuti jucatori de baschet din NBA - Shaquille O'Neal.

Moda botezarii copiilor cu acest prenume a luat amploare incepand cu anul 1993, cand sportivul a fost desemnat jucatorul anului, iar cariera sa a cunoscut o ascensiune fulminanta.

Kobe Bryant

Tot din domeniul baschetului, parintii au optat pentru o alta legenda - Kobe Bryant - si au imprumutat numele lui pentru proprii copii.

Talentatul jucator nu a fost uitat de fanii sai, iar in ultimii ani, foarte multi parinti americani, si nu numai, au ales ca micutii lor sa ii poarte numele, in cinstea performantelor sale din sport.

Danika

Prin anii 2005-2006, prenumele Danica, destul de interesant, dar si bizar, a facut furori printre proaspetii parinti de fetite. Acestia au ales ca micutii lor sa poarte numele uneia dintre cele mai cunoscute, dar si curajoase femei din lume, Danica Patrick - o femeie-pilot de raliuri.

David Beckham

Luate impreuna sau separat, prenumele si numele celui mai celebru fotbalist din lume au fost imprumutate multor copii in ultimii ani.

Parinti din lumea intreaga au decis sa isi boteze copilul cu numele David sau sa transforme numele Beckham in prenume, in onoare marelui jucator sau din pasiune pentru acesta.

Exista inregistrari in Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Romania care demonstreaza ca nici parintii autohtoni nu au ramas indiferenti la acest nume. Amintim doar de un caz, in care un baietel a fost botezat, in 2010, in Timis, cu numele David Beckham.

Exista si romani care au ales sa isi boteze copilul doar cu Beckham, transformandu-l astfel din nume de familie, in prenume.

Figo

Luis Figo, jucator de origine portugheza, a fost o figura emblematica a fotbalului lumii. Cu o cariera de exceptie, Figo a devenit idolul multor fani ai sportului, care au decis sa isi boteze copilul cu numele lui.

Astfel, multi copii din intreaga lume poarta numele Figo sau chiar intregul lui nume, Luis Figo, transformandu-l astfel in prenume.

Roberto Carlos

Roberto Carlos este considerat cel mai bun si celebru fotbalist al lumii. Este si cel mai cunoscut sportiv din lume, iar in fotbal a facut senzatie, tinand mereu cu sufletul la gura milioane de fani ai fotbalului mondial.

A jucat la cele mai mari cluburi de fotbal din lume si a devenit in scurt timp, idolul tuturor iubitorilor de sport, inclusiv al parintilor, care acum ceva ani, in perioada sa de glorie, au ales in masa sa isi boteze copiii cu numele lui.

Mirel Radoi

Si sportivii romani au fost o sursa de inspiratie pentru parinti.

Mirel Radoi este unul dintre cei mai talentati fotbalisti ai nostri, iar numele sau a devenit o sursa de inspiratie pentru fanii echipei Al-Hilal, unde si activeaza ca jucator. Un suporter al echipei arabe de fotbal si-a botezat copilul cu numele acestuia.

Este indicat sa iti botezi copilul cu numele unui sportiv celebru?

Specialistii in alegerea numelui copilului, dar si in psihologie, sustin ca aceasta decizie nu este una foarte inspirata, deoarece isi poate pune amprenta negativ asupra dezvoltarii copilului.

De obicei, parintii fac alegeri in functie de inspiratia de moment, fara a se gandi la repercusiunile deciziei lor. Este indicat ca orice parinte care are in minte ideea de a-si boteza copilul dupa un sportiv sa fie constient ca celebritatea acestuia va apune la un moment dat, cariera lui ar putea lua o intorsatura negativa sau ca ar putea face gesturi si actiuni necugetate, care l-ar putea costa reputatia. In aceasta situatie, copilul va ramane cu un stigmat, pe care-l va purta toata viata.

Ce parere ai de parintii care-si boteaza copiii cu nume de sportivi celebri? Ti se par alegeri inspirate? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre