12 combinatii de nume pentru frate si sora

/ / Modificat: 2017-07-17
12 combinatii de nume pentru frate si sora

Alegerea numelui potrivit pentru bebelus se poate dovedi un proces dificil, care implica o multime de lucruri de luat in calcul. Te gandesti ca trebuie sa sune bine, sa impresioneze, sa nu devina subiect de glume sau sa nasca porecle. Unde mai pui ca trebuie sa se potriveasca cu numele de familie sau cu cel al fratilor ori surorilor.

Fiecare nume are o semnificatie aparte si vei dori sa cauti acel nume care scoate in relief calitatile deosebite ale copilului tau. Cumva, intuiesti din prima clipa in care il simti lovindu-te in pantec ce fel de om va fi. Si parca te ghideaza el in alegerea numelui care il reprezinta cel mai bine.

Nume clasice pentru frate si sora

Numele clasice isi vor gasi mereu un loc aparte in inimile parintilor, pentru ca transcend timpul si se adapteaza fiecarei erei. Multe se numara pe lista celor mai populare nume din onomastica mondiala contemporana, fara sa fie cap de afis. Daca iti doresti astfel de nume pentru gemenii tai fetita si baiat sau pentru perechea ta fratior-surioara, ia in calcul si propunerile de mai jos:

1. Matei si Ioana

Ambele sunt nume biblice, deosebit de indragite si populare. Sunt poate cele mai frumoase nume de sfinti din religia crestina. Impreuna, contin toate vocalele din limba romana, ceea ce le face sa sune extraordinar de melodios.

2. Iacob si Izabela

Daca nu cauti o combinatie de nume care suna sau arata prea asemanator, dar care are inca acel simt clasic, Iacob si Izabela reprezinta o combinatie perfecta de clasic impreuna.

3. Petra si Pavel

Fac trimitere directa la Sf. Apostoli Petru si Pavel. Impactul sonor este atat de puternic, incat nu ai cum sa nu fii fascinata de aceasta combinatie de nume.

4. Mihai si Teodora

Inca o combinatia populara de nume de sfinti pe care multi parinti o au in vedere. Fiecare suna bine, indiferent de numele cu care este asociat.

Nume rare pentru fetita si baietelul tau

Daca esti in cautarea unor nume rare, care sa iasa in evidenta, exista mai multe combinatii uimitoare din care poti alege. Iata cateva perechi de nume unice, dar sensibile, potrivite pentru frate si sora:

5. Elian si Amira

Aceste nume sonore, rar intalnite, au o semnificatie aparte. Primul provine din cuvantul grecesc "helios", care inseamna "soare". Al doilea este de origine ebraica, dar este intalnit si in limba araba, semnificatia sa fiind "printesa".

6. Ania and Eric

Desi suna diferit, aceste nume formeaza o combinatie uimitoare. De origine slava, numele Ania inseamna: atractie, simpatie, gentilete, milostenie, har, amabilitate, gingasie, bunavointa, gratie. Eric, pe de alta parte, este un nume scandinav vechi care are semnificatia de "conducator vesnic". 

7. Beatrice si Filip

Aceste doua nume au o puternica rezonanta istorica. Chiar daca asocierea lor nu este mereu evidenta, ambele indica o fire activa, curajoasa, autoritara. Numele de fata Beatrice este de origine latina si trimite la ideea de fericire, beatitudine. A fost purtat de o martira din anul 300, fiind astazi raspandit in toata Europa.

Filip, pe alta parte, provine din grecescul Philippos, tradus prin sintagma "iubitor de cai". Acest nume a fost purtat de numerosi regi ai Macedoniei, Frantei si Spaniei. Totodata, are semnificatie bibiblica, unul dintre cei 12 apostoli numindu-se Filip. A fost foarte raspandit in Evul Mediu si a revenit de curand in uz.

8. Iustin si Iasmina

Desi nu sunt foarte populare, ambele nume sunt deosebit de frumoase si releva calitati deosebite. Iustin este aparatorul dreptatii, avand o fire corecta, justa, trasatura de caracter deosebit de apreciata. Iasmina inseamna "floare de iasomie", floare sacra pentru popoarele din zona muntilor Himalaya, Persiei si Kashmirului. Iasomia este floarea sfanta a zeului hindus al dragostei, Kama. Simbol parfumat al iubirii, aceasta floare este prezenta in ceremoniile de nunta indiene, prevestind noului cuplu o afectiune profunda si eterna.

Nume populare pentru fratii fata si baiat

Numele populare de bebelusi sunt populare dintr-un motiv - sunt extrem de indragite. Daca ai auzit recent un nume si te-ai indragostit pur si simplu de el, nu ezita sa-l iei in considerare. Chiar daca exista mari sanse sa intalnesti multi copii purtand acelasi nume, nu poti nega cat de bine si armonios suna.

9. Teodor si Sofia

Teodor provine din limba greaca si inseamna "Darul lui Dumnezeu". In calendarul crestin ortodox sunt amintiti peste 60 de sfinti si sfinte care au purtat aceste nume frumoase: Teodor sau Teodora. Sofia este si el un prenume frecvent intalnit, fiind folosit destul de des inca din primele veacuri ale traditiei crestine. La greci, numele Sophia era folosit cu mult inaintea aparitiei crestinismului, fiind numele zeitei intelepciunii.

10. Eduard si Evelyn

Ambele incep cu litera "E" si se numara printre cele mai indragite nume la ora actuala. Nume vechi de origine anglo-saxona, Eduard are o continuitate impresionanta in Anglia, fiind un preferat nume dinastic. Se traduce prin sintagma "pazitor binecuvantat". Cat despre Evelyn, unii etimolgi spun ca ar proveni de la latinescul "avis" care inseamna pasare. Alti specialisti sunt de parere ca acest nume este de fapt derivat de la Eva, nume de origine ebraica semnificand "viata".

11. Arthur si Antonia

Cu o sonoritate puternica, aceste doua nume moderne, ambele incepand cu litera A, formeaza o pereche distincta. Nu se stie exact care este etimologia prenumelui masculin Arthur, insa toata lumea il asociaza cu legendarul rege al Camelotului. Cat despre Antonia, se numara printre cele mai frumoase nume din onomastica noastra contemporana, cercetatorii lingvisti apropiind semnificatia acestui nume de substantivul grecesc "anthos" care inseamna "floare".

12. Damian si Amedeea

Aceste doua prenume suna foarte bine si separat, dar luate impreuna capata o sonoritate de-a dreptul fascinanta. Provin din limba greaca si au o semnificatie deosebita. Amedeea inseamna "dragostea de Dumnezeu", in timp ce Damian provine de la numele "Damianus", derivat la randul sau din verbul "damazein", care inseamna "a imblanzi".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume populare copii

Articole recomandate

Citeste si despre