11 nume inspirate de la zeitele vikinge, perfecte pentru fete

/ / Modificat: 2022-11-01
11 nume inspirate de la zeitele vikinge, perfecte pentru fete

Daca vrei sa alegi un nume plin de aluzii spectaculoase, de o frumusete fara egal, dar care sa inspire si putere, in acelasi timp, iti recomandam sa arunci o privire peste aceste nume ale zeitelor vikinge. Aceste optiuni intruchipeaza o femeie plina de virtuti, luptatoare si cu o personalitate bine definita.

Mai mult, iti ofera o alternativa plina de fantezie, mitologie si, mai ales, originalitate.  

1. Freya - Este una dintre cele mai venerate si respectate zeite vikinge. Freya este divinitatea responsabila cu fertilitatea, dragostea, frumusetea.. Din acest motiv, aceasta era invocata in timpul nasterilor si al schimbarii anotimpurilor pentru a garanta apa si resursele pentru recolte bune.

2. Eira - Inrudita cu Odin insusi, Eira este gardianul Muntelui Lyfjaberg. Ea este direct legata de vindecare si sanatate, deoarece are o cunoastere avansata si profunda a proprietatilor fiecareia dintre plante. 

3. Idun - Este zeita nordica asociata cu frumusetea, fiind responsabila cu pastrarea fructului tineretii vesnice. De fapt, traducerea literala a numelui ei ar fi "vesnic tanara". De asemenea, ea a fost asociata cu sosirea primaverii. Ea este reprezentata in imagini purtand un cos cu mere pe care le livra zeilor in fiecare zi.

4. Jord - Zeitatea care onoreaza acest nume o reprezinta pe Mama Natura. De aceea, ea este intotdeauna venerata de popoarele germanice ca personificare a pamantului, a vietii vegetale si ca protectoare a naturii. Atunci cand este invocata, legenda spune ca ea se ocupa de rugamintile si afacerile oamenilor, deoarece sanctuarul ei a fost creat de zei in lumea oamenilor, in adancurile padurii.

5. Gefjun - Aceasta zeita este legata de clarviziune si de virtute. In acest sens, credintele populare afirma ca femeile care au murit ca virgine erau duse la Gefjun pentru a fi roabe ale acesteia.

6. Skade - Este recunoscuta ca fiind zeita iernii si a vanatorii. De fapt, se spune ca ea calatoreste intotdeauna cu schiuri si un arc pentru aparare.

7. Sif - Sif este sotia lui Thor, zeul tunetului. Dar, mai presus de toate, este cunoscuta ca zeita fertilitatii si gardianul si protectorul familiei. De asemenea, avea o frumusete extraordinara, caci in literatura si poezia Evului Mediu este descrisa cu parul lung si auriu. Simbolul ei este sorbul, care este asociat cu ingrijirea casei, fertilitatea si unitatea conjugala.

8. Frigg - Frigg, sotia lui Odin, era invocata in timpul nasterii pentru a primi ajutor si asistenta. De fapt, exista chiar si o planta sedativa care ii poarta numele si care este folosita pentru a calma femeile si a le ajuta sa se recupereze dupa nastere. Pe scurt, ea domneste in ceruri, are propriul palat si este responsabila de maternitate, de artele casnice si de casatoria eterna.

9. Syn - Cand cineva era acuzat intr-un proces, Syn era zeita vikinga responsabila cu adevarul si vigilenta. De asemenea, ea era gardianul pragului si controla intrarea fiintelor care nu apartineau locului. In acest sens, ea o slujea pe zeita Frigg si se afla sub protectia lui Odin.

10. Var - Ea se ocupa de acorduri, contracte si casatorii. Prin urmare, ea avea sensul de "binevoitoare", deoarece avea rabdarea de a asculta juramintele si promisiunile de fidelitate facute de barbati si femei. Cu toate acestea, el a fost, de asemenea, cel care a aplicat pedepse adecvate pentru cei care au incalcat astfel de juraminte.

11. Lofn - Este considerata una dintre zeitele protectoare ale femeilor. In acest sens, importanta ei consta in faptul ca este singura care are capacitatea de a uni in casatorie oameni a caror unire este interzisa de la inceput.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fetite

Articole recomandate

Citeste si despre