10 nume pentru bebelusi, pe care pana acum zece ani nu le-ai mai auzit. Sunt tot mai populare

/ / Modificat: 2022-10-02
10 nume pentru bebelusi, pe care pana acum zece ani nu le-ai mai auzit. Sunt tot mai populare

Alegerea unui nume pentru copiii nostri este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le luam in calitate de parinti. Desi exista nume clasice sau traditionale care nu se demodeaza niciodata, tendintele se schimba. Acum tot mai multi parinti aleg, pentru copiii lor, nume de care nimeni nu auzea in trecut. 

Numele de copii unice, care tind sa devina populare in viitorul apropiat

Nume de baieti

 1. Leo: Incepand cu 2020 acest nume scurt a castigat tot mai multa popularitate. Leo este forma prescurtata a unor nume precum Leonard (care inseamna "cel care este puternic ca un leu") si Leonel (un nume de origine greceasca care ar putea fi tradus prin "leu mic").

2. Liam: Acest nume scurt si sonor era nemaiintalnit in urma cu un deceniu. Dar, in prezent, este unul dintre cele mai populare nume din lume ;I a inceput sa castige teren si in Romania. Numele provine din irlandeza si este o versiune scurta a cuvantului William, care inseamna "protectie ferma".

3. Luca sau Luka: acest nume scurt este in prezent foarte popular in randul copiilor, inclusiv in Romania, dar in urma cu un deceniu nici macar nu se auzea. Este forma italiana a lui Lucas, un nume de origine latina a carui semnificatie este "cel care se remarca prin stralucire".

4. Thiago: daca in urma cu un deceniu acest nume nu era cunoscut, acum a inceput sa fie utilizat in tot mai multe tari, inclusiv in Romania. Thiago este o varianta a lui Santiago, care inseamna "Dumnezeu va rasplati".

5. Ander, Axel si Alan: popularitatea pe care aceste nume au dobandit-o in intreaga lume este uimitoare. Cu siguranta le vom auzi tot mai des si in Romania. Ander este varianta basca a lui Andrés, care inseamna "om puternic". Axel este un nume de origine scandinava, daneza sau germana, care inseamna "luptator universal". Iar Alan este de origine gaelica scotiana si inseamna "frumos".

Nume de fete

6. Adara: un nume sonor, frumos, care inainte insa nu erau cunoscut, dar care a devenit popular in ultimii ani in Europa. Acum este folosit si in Romania, insa in cazuri rare. Promite sa ajunga insa in topuri in urmatorii ani. Este un nume de origine ebraica care inseamna "frumusete".

7. Chloe: numele Chloe este unul dintre cele mai populare nume din SUA in zilele noastre, dar in ultimul timp este tot mai intalnit si in Europa. Numele este de origine greaca si inseamna "iarba" sau "lastari verzi".

8. Mia: este unul dintre numele care prind tot mai multa popularitate in Romania si in intreaga lume desi, in urma cu doar un deceniu, acest nume de origine ebraica, diminutiv al lui Maria, nici macar nu era cunoscut. 

9. Emma: Un nume care a devenit popular in ultimii ani, datorita simplitatii si sonoritatii sale. Acesta este tot mai popular in zilele noastre, desi in urma cu 10 ani nu era cunoscut. Numele este de origine germanica, si inseamna "Mare", "Puternic", "Imens".

10. Lara: acest nume scurt este un diminutiv al numelui Larisa. In urma cu 10 ani nici nu era folosit, insa astazi, este tot mai folosit de catre parinti, in locul numelui Larisa. Acest nume provine din mitologia romana si era numele uneia dintre nimfele de apa.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre