Cum traieste bebelusul nasterea

/ / Modificat: 2019-03-04
Cum traieste bebelusul nasterea

Cand mama este gata sa nasca, trece prin mai multe faze fizice si mentale. Dar poate uneori te-ai intrebat ce se intampla cu bebelusul in acele momente.

Cum traieste bebelusul nasterea?

Nasterea este o piatra de hotar, atat pentru viitoarea mama, cat si pentru copil. Este o experienta unica de care iti amintesti toata viata. Dar, este greu sa se traga concluzii despre felul in care traieste bebelusul nasterea sau daca sufera in timpul acestui proces.

Este confirmat, insa, ca micutul participa in mod activ la nastere. Dar durerea si suferinta mamei nu ajung la el. Copilul poate simti o anumita durere atunci cand trece prin "canalul de nastere", dar nimeni nu poate determina acest lucru cu siguranta.

Prin urmare, nu exista dovezi solide pentru perceptia durerii copilului, dar variabilitatea ritmului cardiac si starile de somnolenta pe care bebelusii le au imediat dupa nastere sunt indicii care sugereaza ca procesul implica o anumita durere si suferinta.

Primele contractii

Primele semne de travaliu care apar sunt contractiile. Cu fiecare contractie, placenta si cordonul sunt comprimate, ceea ce uneori impiedica bebelusul sa obtina oxigenul pentru o perioada scurta de timp. Din fericire, pentru majoritatea acestora, aceasta scadere nu este o problema.

Contractiile uterului nu deranjeaza bebelusul, iar ritmul cardiac dovesteste acest lucru. Pe de alta parte, cand contractiile sunt prea puternice sau travaliul este prea lung, copilul nu are oxigen. Dar ritmul cardiac se adapteaza la aceasta lipsa si inima poate incetini in timpul contractiilor.

Se considera ca bebelusul nu sufera in exces deoarece, printre altele, are mult timp sa se obisnuiasca cu contractiile, datorita progresiei lente si intensitatii acestora.

Calatoria prin "canalul de nastere"

Sub efectul contractiilor, copilul coboara treptat printr-un fel de tunel. El face mai multe miscari si isi modifica pozitia de mai multe ori pentru a evita obstacolele. Expertii nu pot asigura, insa, gradul de durere resimtit de copil in timpul acestei scurte calatorii.

Asa cum nu se stie ce fel de durere simte bebelusul atunci cand trece prin "canalul de nastere," medicii nu stiu sigur nici daca micutul vede sau aude in timpul nasterii. Dar este foarte clar ca un copil are anumite abilitati auditive inainte de a veni pe lume, insa vederea este mai greu de masurat. Dar, dupa nastere, se stie ca vederea sa este incetosata la inceput si ca nu se poate concentra bine.

Dupa calatoria prin canalul de nastere, in majoritatea cazurilor, micutul are capul in jos, cu fata orientata spre spatele mamei. Aceasta il ajuta sa plece cu ajutorul loviturilor din timpul contractiilor.

In momentul expulzarii, copilul poate fi deranjat de niveluri semnificative de stres, adrenalina si cortizol, care cresc semnificativ pentru a-i da puterea de a iesi. Odata ce capul bebelusul este afara, el incepe sa respire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Nastere bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre