Teribila operatie pe care o sufera femeile dupa nastere pentru a-si satisface sotii

/ / Modificat: 2018-11-09
Teribila operatie pe care o sufera femeile dupa nastere pentru a-si satisface sotii

Corpul unei femei sufera modificari semnificative in timpul sarcinii, atat fizice, cat si emotionale. Cea mai importanta schimbare a unei femei apare in momentul in care naste.

Atunci cand o femeie intampina complicatii in timpul nasterii din cauza greutatii bebelusului sau din cauza lipsei de dilatatie, medicii recurg la o practica de urgenta numita epiziotomie, care este o incizie intre perineu si vagin, ce are ca scop usurarea scoaterii bebelusului.

Aceasta “taiere” se face de cele mai multe ori in caz de urgenta de catre medici pentru a evita aparitia complicatiilor la nastere, iar mama nu este consultata in aceasta privinta.

Epiziotomia, un abuz

Epiziotomia este considerata o violenta obstetrica atunci cand este efectuata fara nicio justificare medicala sau in cadrul practicii pentru rezidenti.

Pe langa aceasta operatie, mai exista o interventie postpartum care este considerata un act de violenta, pe care multe femei ajung sa nu o respinga de teama de a nu fi judecate.

Aceasta interventie se numeste epiziorafie si consta in sutura epiziotemiei, ceea ce inseamna in denumire colocviala ingustarea vaginului.

Potrivit medicilor, aceasta cusatura extra este inutila si este considerata un act de violenta atunci cand nu este ceruta de pacienta si este facuta de doctori doar pentru binele sotilor, deoarece exista un mit conforma caruia vaginul ramane larg dupa nastere, iar barbatii nu mai simt aceeasi placere in timpul actului sexual.

Tocmai din pricina acestui mit, multe femei solicita constient aceasta interventie dupa nastere, fara sa stie ce inseamna recuperarea dupa o astfel de interventie. Din pacate insa, timpul de vindecare a acestei cusaturi este mai indelungat si produce durere.

Mai mult, multe femei au afirmat ca dupa epiziorafie, actul sexual este mult mai duereros pentru ca cicatricea este incomoda si le determina sa isi sacrifice satisfactia sexuala pentru a-si „multumi sotul”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epiziotomia Dupa nastere Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre