5 cadouri utile pentru mamele care abia au nascut

/ / Modificat: 2019-02-28
5 cadouri utile pentru mamele care abia au nascut

In ciuda aparentelor, starea mamei dupa nastere nu este una tocmai fericita. Are nevoie de sprijin, atat fizic, cat si emotional. Vizitele rudelor pot fi o bucurie, dar si o grija in plus.

Cadourile ar putea fi un motiv de bucurie, asta daca sunt alese cu grija, asa incat sa ii fie folositoare.

Exista multe tipuri de cadouri speciale care o pot face pe proaspata mama sa se simta bine. Uneori te gandesti ca un buchet imens de flori este suficient.

Da, florile sunt foarte frumoase, nimic de zis, dar trebuie sa te gandesti ca cei doi parinti au trecut printr-o serie de cheltuieli in ultima perioada si vor veni si altele. De aceea un dar care sa ii ajute sa salveze niste banuti este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci.

Am facut o lista cu cateva cadouri ideale pentru mamele care abia au nascut:

Pijamale pentru alaptare

De obicei, primele zile dupa nastere sunt destul de obositoare pentru mama, care trebuie sa se recupereze si, in acelasi timp, sa aiba grija de copilul ei. In aceasta perioada, ea va sta cel mai mult in casa, ceea ce inseamna ca nu va dori sa se imbrace cu hainele pe care le foloseste de obicei pentru a iesi. Asadar, o pijama confortabila, eventual una conceputa pentru a facilita alaptarea, reprezinta un cadou perfect.

Papuci si sosete

Dupa nastere, circulatia sangelui revine la normal. O pereche de sosete moi, placute la atingere, reprezinta o modalitate de a rasfata proaspata mama si de a avea grija de picioarele ei. De asemenea, pentru ca va petrece mult timp in casa in urmatoarea perioada, si o pereche de papuci simpatici i-ar putea face o bucurie.

Creme si uleiuri pentru ingrijirea pielii

Cremele, sapunurile si uleiurile care hidrateaza pielea sunt, de asemenea, utile. In timpul sarcinii, aparitia vergeturilor si a pielii uscate este o obisnuita, astfel incat asemenea cadouri ar fi perfecte. Uleiul de jojoba, cremele pe baza de argan sunt recomandate pentru tratarea vergeturilor de pe abdomen.

Lucruri utile pentru cel mic

Bebelusii cresc rapid, astfel ca hainutele le raman mici de la o saptamana la alta. Cheltuielile pe care trebuie sa le faca parintii sunt uriase. De aceea, chiar daca nu poate fi numit chiar un cadou pentru tanara mama, un set de imbracaminte pentru cel mic ii va aduce o bucurie foarte mare.

De asemenea, unul dintre “consumabilele” care secatuiesc bugetul unei familii cu nou-nascut sunt scutecele de unica folosinta. De aceea, daca vrei sa ii ajuti pe proaspetii parinti, fa-le cadou o cutie cu astfel de scutece. Garantat, bucuria va fi mai mare decat orice alt lucru pe care ti-l poti imagina tu ca le-ar fi de folos.

Doua ore de libertate

Ei bine, si daca vrei intr-adevar sa ii faci o bucurie mamei care a nascut recent, ofera-te sa ai grija de bebelus doua ore. Aceste doua ore se pot suprapune exact cu orele lui de somn, astfel ca nu va trebui decat sa il veghezi ca sa doarma linistit.

Ofera-i mamei aceste doua ore de libertate. Sa iasa sa se plimbe, sa iasa la cumparaturi, pur si simplu sa paraseasca cei patru pereti intre care sta inchisa. Femeile care au trecut prin asta ne vor da dreptate 100%.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre