Mama unui copil prematur arata schimbarea incredibila a fiicei sale la trei luni dupa nastere

/ / Modificat: 2020-04-06
Mama unui copil prematur arata schimbarea incredibila a fiicei sale la trei luni dupa nastere

Cand un bebelus vine pe lumea mai devreme decat trebuie, totul se schimba in jur. Multe temeri si indoieli apar dupa acea nastere prematura, iar zi de zi devine o cursa cu obstacole pentru acesti micuti razboinici.

prematur

Este cazul micutei Grace, o fetita din Marea Britanie care s-a nascut in saptamana 23 de sarcina.  

Povestea lui Grace

Cand Mary Parkinson si-a anuntat sarcina pe contul ei de Instagram la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, nu si-a imaginat niciodata ca doar trei luni mai tarziu va impartasi vestea nasterii copilului sau prematur, la doar 23 de saptamani.

Garce a venit pe lume in noaptea de Revelion, cu o greutate sub un kilogram si fiecare clipa a fost o lupta pentru a supravietui. Iar parintii ei au publicat multe poze si filmulete cu evolutia fetitei. Acestia arata repere importante in dezvoltarea ei, cum ar fi momentul in care a deschis pentru prima data ochii sau primele zambete spontane.

De asemenea, au documentat primul contact piele pe piele. Cea mai emotionanta fotografie este cea publicata de mama micutei la varsta de trei luni in care se vede evolutia incredibila pe care a experimentat-o Grace in aceasta perioada, datorita ingrijirii medicilor si dedicarii neconditionate a parintilor ei:

"#Transformarea.🎉 La trei luni de la nastere a acestei fetite! Nu-mi vine sa cred cat de mult a crescut intr-un timp atat de scurt! in stânga, ea cantarea putin mai mult de jumatate de kilogram. Acum cantareste mai mult de 2 kilograme. Suntem foarte norocosi sa fim  parintii ei!"

Fotografia a devenit virala si ne-a oferit tuturor o lectie despre viata, forta si speranta, in special familiilor de prematuri, ai caror bebelusi se lupta asa cum a facut-o si Grace.

"Prematurii mari"

O sarcina la termen este le 40 de saptamani, fiind considerata nastere prematura cea care se petrece inainte de saptamana 37, iar in mod specific, bebelusii nascuti intre saptamanile 22 si 28 sunt numiti "prematuri mari."

Potrivit OMS, 15 milioane de copii prematuri se nasc in lume, dar vestea buna este ca tot mai multi dintre ei supravietuiesc, datorita medicinei care a avansat foarte mult. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prematur Marea britanie Schimbare Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre