A nascut natural, un baietel de 6 kilograme, fara anestezie

/ / Modificat: 2019-01-04
A nascut natural, un baietel de 6 kilograme, fara anestezie

Toate mamele suporta dureri in timpul nasterii. Aceste sunt foarte mari sau chiar insuportabile, ceea ce face ca multe sa nasca prin cezariana. Pentru aceasta femeie a fost, insa, complet diferit. Ea a adus pe lume copilul fara anestezie.

Durerea in timpul nasterii

Durerea din timpul nasterii este cauzata de contractarea muschilor uterini si de presiunea asupra colului uterin. Aceasta durere poate fi resimtita in abdomen sau in spate. Unele femei se confrunta cu dureri si la coapsa.

Alta cauza a durerii poate fi si presiunea capului copilului asupra vezicii urinare si a intestinelor si intinderea uterului si a vaginului.Durerea in timpul nasterii este diferita pentru fiecare femeie. Aceasta variază foarte mult de la o femeie la alta si chiar de la o sarcina la alta. Pentru unele, durerea poate fi sub forma unor crampe menstruale, pentru altele o presiune severa, iar pentru altele, valuri de durere atat de puternice incat nu se pot compara cu alte dureri.

Exista cazuri exceptionale in care unele femei nasc fara anestezie, asa cum este cazul acestei australience, al carei bebelus a avut o greutate considerabila.

O nastere neobisnuita

In Sydney, Australia, o femeie de 28 de ani a dat nastere unui copil cu o greutate destul de mare. Numele acesteia este Nikki Bell, iar bebelusul ei a cantărit 5,7 kg, aproape de doua ori mai mare decat a unor nou-nascuti sanatosi. De obicei, greutatea medie a unui bebelus este cuprinsa intre 2,6 kg si 3,7 kg.

Numele micutului este Parker si este al doilea copil al lui Nikki. Acesta mai are o fiica pe care o cheama Maddison. Particularitatea acestei nasteri de la Spitalul Blacktown este ca Nikki nu a luat niciun fel de medicamnet pentru calmarea durerilor. Ea a spus ca nu a regretat decizia de a refuza calmantele si este sigura ca toate nasterile sunt dureroase, fie ca bebelusul are 1.7 kg sau 5.7 kg.

Nikki a fost foarte norocoasa, deoarece nasterea a durat doar doua ore si jumatate, in timp ce o nastere dureaza, adesea, intre patru si opt ore sau mai mult.

 Oameni din întreaga lume au felicitat-o pe mamica, prin intermediul Facebook-ului. Unul dintre comentarii a facut referire la "cat de uimitoare sunt corpurile femeilor." 

In timp ce altcineva a spus ca acest copil cantareste mai mult decat gemenii lui, la o luna de la nastere. 

Mama micutului Parker  a spus pentru "The Mirror" ca spera ca baietelul  sa ajunga jucator de fotbal american. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Nastere naturala

Articole recomandate

Citeste si despre