Bagajul taticului pentru maternitate

/ / Modificat: 2014-06-17
Bagajul taticului pentru maternitate

Bagajul pentru maternitate nu este o treaba exclusiv a gravidelor cand vine vorba de nasterea copilului. Taticii sunt cei care vor sta cu mamica in spital pana dupa nastere si au si ei nevoie de un bagajel pentru perioada din spital.

art_2_bagaj_maternitate

Iata ce trebuie sa contina acesta!

Viitori tatici trebuie sa retina ca travaliul gravidutei se poate prelungi foarte mult pana la momentul nasterii. De aceea este indicat sa aiba in vedere toate lucrurile necesare pentru a face fata unei perioade de mai lungi in spital. Bagajelul taticului pentru maternitate trebuie pregatit din timp. Si cu siguranta ca tu, ca viitoare mamica grijulie, vei avea grija sa fie gata si sa fie asezat langa al tau!


Ce trebuie sa contina bagajul taticilor?

tatic-geanta-scutece

Tricouri sau camasi de schimb

Emotiile si temperatura din salonul de nasteri sau din rezerva partenerul il pot face sa transpire si sa ii fie foarte cald. Asadar, primul lucru de pus in bagaj este o camasa sau un tricou de schimb. Sau chiar mai multe daca transpira mult de obicei.

Produse de igiena

Este posibil sa dureze mai mult decat va asteptati, iar taticul sa fie nevoit sa isi faca igiena orala si corporala la spital. Asadar, pune in trusa si periuta, pasta de dinti, dar si un spray antiperspirant pentru a se improspata. Indicat este sa ii pui si un prosop de fata, un sapun sau chiar aparatul de ras si parfumul.

Medicamente

Daca partenerul tau urmeaza un tratament anume care se prelungeste pana cand se apropie data probabila a nasterii este bine sa ii pui in bagaj o folie noua sau trusa speciala de medicamente. Acesta va fi prea emotionat pentru a-si mai aduce aminte de ele cand vei intra in travaliu.

De aceea, este bine sa fie acolo. De exemplu, daca sotul tau este diabetic si trebuie sa faca insulina este important sa aiba o trusa de insulina de rezerva cu el. Cu toate ca va aflati intr-un spital si oricand i se poate face doza necesara este mai bine sa preveniti astfel de probleme.

Gustari si bauturi

Spitalul poate fi aprovizionat cu magazine sau cafenele ori cantina de unde partenerul isi poate procura mancare. Sau poate nu are asa ceva! Important este sa fii precauta si sa te aisguri ca partenerul tau are cateva gustari si o sticla de apa in bagaj. Nu strica sa fie acolo!

Aparatul foto si camera video

aparat_foto_bagai_tatici

Chiar daca iti doresti sa filmezi nasterea sau nu, aceste produse trebuie sa faca parte din bagaj. Cu siguranta vei dori sa fie pozat si filmat imediat dupa nastere. Iar apoi vei vrea sa surprinzi fiecare miscare, zambet, stranut sau planset al bebelusului mult dorit. Asigura-te ca bateriile aparatului sau camerei sunt incarcate sau ca iei incarcatorul cu tine.

Nici incarcatorul de telefon nu trebuie uitat acasa. Acesta va suna continuu, iar riscul ca bateria sa se termine fix in mijlocul unei conversatii este foarte mare. Veti avea nevoie de el, pentru ca taticul va face multe drumuri dupa nastere si vei dori sa vorbesti cu el. Nu va avea prea mult timp sa treaca pe acasa!

Carti, reviste, jocuri electronice, CD player, integrame, sudoku etc.

Travaliul si nasterea pot fi foarte lungi si stresante pentru tatic. Accesul partenerului va fi limitat la un moment dat in sala de nasteri. Decat sa isi roada unghiile sau sa se plimbe de la un capat la altul al spitalului este mai bine sa aiba o ocupatie. Gandeste-te sau intreaba-l ce i-ar placea mai mult - sa citeasca, sa asculte muzica, sa se joace sau sa dezlege integrame - si asigura-te ca bagajul va fi dotat cu astfel de lucruri.

Lista cu cele mai importante numere de telefon

telefon_lista_numere_bagaj

Probabil ca le aveti in agenda telefoanelor. Dar pentru mai multa siguranta este bine sa le aveti notate si pe o coala de hartie. Poate ca atunci cand se declanseaza travaliul sunteti atat de ametiti ca uitati telefoanele pe acasa si este bine sa fiti siguri ca exista pe undeva aceste numere.

Plicuri cu acte sau banuti

Imediat dupa nastere, va trebui ca taticul sa mearga sa faca certificatul de nastere al copilului. Este bine ca taticul sa aiba toate cele necesare la el atunci cand merge. Daca nu ati preplatit nasterea si internarea in spital sau alte cheltuieli este necesar sa aveti banii cu voi. Pune-i in plicuri separate - pentru medic, anestezist, internare etc. - si noteaza-le.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagaj tatici maternitate Emotii tatic nastere Proaspeti parinti Asistare nastere tata Rol tata nastere Informatii tatici despre sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre