Cum sa te odihnesti cat mai bine dupa venirea cu bebelusul acasa?

/ / Modificat: 2012-03-10
Cum sa te odihnesti cat mai bine dupa venirea cu bebelusul acasa?

De cand pasesti prima oara cu bebe in casa, viata ta se schimba complet. Pe langa bucuria de a aduce in sanul familiei mult-doritul copil, vei avea parte si de momente tensionate si obositoare. Te vei vedea nevoita sa ai grija aproape singura de el si acest lucru te va extenua.

Chiar daca odihna pare sa iasa din ecuatie atunci cand ai un nou-nascut in grija, exista solutii pentru a-ti incarca un pic bateriile cu energie!

Oboseala, chiar extenuarea, si stresul sunt cei mai mari dusmani ai sanatatii tale, dupa nastere. Nu numai experienta nasterii pune presiune pe umerii tai, dar si efortul de a avea grija de copil, lipsa somnului si alte preocupari cotidiene te aduc la capatul puterilor.

Pentru a preveni problemele de sanatate pe care le cauzeaza stresul si oboseala, trebuie sa apelezi la toate metodele care te pot ajuta sa mai furi cateva minutele de somn in plus, sa mai stai intinsa in pat si sa te relaxezi.

Cheama ajutoare!

Nu te incapatana sa faci totul de una singura. Bebelusul tau mai are un parinte, are si bunici si sunt sigura ca si o multime de prieteni de-ai tai care abia asteapta sa il aiba in grija.

Imparte responsabilitatile cu partenerul de viata si cu alte persoane care iti sunt aproape si profita de momentele in care au grija de copil pentru a te ocupa de relaxarea ta.

Odihneste-te cand doarme bebe!

Poate ca nu toate, dar este indicat ca o parte dintre orele de somn de peste zi ale bebelusului sa se transforme si in ore de odihna pentru tine.

Cu siguranta ca intotdeauna profiti de momentele din zi in care doarme pentru a face alte treburi prin casa, insa este indicat sa iei macar o pauza de odihna pe zi. Iar cand bebe doarme si tu poti fi linistita si odihnita!

Fa putina activitate fizica in fiecare dimineata!

Probabil ca ai invatat deja care este programul de somn al micutului. Daca stii ca are o anumita ora de trezire dimineata, scoala-te cu putin timp inainte si intinde-ti oasele cu cateva genuflexiuni, abdomene si cu niste rotiri de trunchi.

Te vei simti mult mai bine si mai energica, iar treburile pe peste zi nu ti se vor mai parea atat de solicitante. Este si acesta un mod interesant de a te odihni, deoarece eviti ca organismul sa fie sleit de puteri la sfarsitul unei zile pline, prin surplusul de energie cu care il incarci in timpul miscarilor din zori.

Reactiveaza-ti viata sociala!

Nu vei avea foarte mult timp de iesiri in oras, desi ar trebui sa le introduci in program, dar iti poti chema prietenii la tine acasa sau poti merge la ei in vizita, chiar daca o faci impreuna cu bebelusul.

Timpul petrecut cu cei dragi, conversatiile de rutina si impartasirea experientelor te ajuta sa te relaxezi si sa te opresti din forfota zilnica de a face curatenie, de a spala bebelusul, a-l schimba, a-l hrani si de a o lua de la capat in fiecare zi.

Dedica-ti o ora din zi doar pentru tine!

Daca nu sta nimeni cu bebe, atunci alege ca ora sa fie in timpul somnului micutului.

Deconecteaza telefoanele din priza, da pe modul silentios mobilul, inchide calculatorul si fa ce doresti tu.

Citeste revista preferata, cateva pagini dintr-o carte (dar nu despre bebelusi) sau uita-te la un episod dintr-un serial preferat.

Daca ai vizibilitate din baie catre locul unde doarme bebe, poti profita sa faci o baie cu spuma si uleiuri parfumate. Iar daca nu ai vizibilitate, pune-l in cosulet sau carucior si tine-l in tocul usii, pentru a-l supraveghea in timpul acesta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Odihna proaspete mamici Relaxare mamici Cu bebelusul acasa

Articole recomandate

Citeste si despre