10 trucuri pentru a depasi povara primelor saptamani cu bebelusul

/ / Modificat: 2019-04-23
10 trucuri pentru a depasi povara primelor saptamani cu bebelusul

Nimeni nu a spus ca a avea un copil este ceva usor, dar nu este atat de greu cum ar parea la inceput, cand ajungi acasa cu nou-nascutul.

Trebuie sa iti acorzi un pic de timp pentru a te adapta la noua realitate si pentru a gasi echilibrul ideal pentru noua familie.

Evident, fiecare cuplu este o lume si fiecare copil un univers, dar este recomandat sa ramai calma si sa tii cont de o serie de lucruri, astfel incat primele zile cu bebelusul sa fie confortabile si practice.

Cateva recomandari pe care trebuie sa le retii:

1. Stabileste prioritatile. Intr-o casa cu copii, exista intotdeauna ceva de facut. Trebuie sa fii constienta de faptul ca, timp de cateva saptamani, viata poate fi un haos complet, deoarece copilul nu are un program stabilit.

2. Deleaga sarcinile casnice si acorda o marja de incredere partenerului, chiar daca face treburile mai incet sau prost. Daca femeia il critica sau insista sa faca ea tot, indeparteaza dorinta de a colabora.

3. Mananca bine si bea multe lichide in timpul alaptarii. O dieta echilibrata, bogata in fructe, legume, cereale si peste, ajuta la strangerea puterii si recuperare rapida.

4. Odihneste-te suficient si incearca sa dormi odata cu copilul.

5. Incerca sa ramai linistita si sa nu te enervezi, deoarece copilul simte si devine mai agitat. Este mai bine sa delegi sarcina unei alte persoane inainte de a-ti pierde controlul.

6. Limiteaza vizitele pana cand esti complet recuperata. Intentia musafirilor este buna, dar poate fi foarte obositor.

7. Rezerva-ti timp si pentru tine. Relaxeaza-te si odihneste-te. Mama tinde sa faca multe lucruri, dar uita ca este esential sa se simta bine pentru a face lucrurile mai bine.

8. Inscrie-te intr-un grup de proaspete mamici unde poti merge cu copilul. Centrele de maternitate ajuta mama sa se adapteze la nevoile nou-nascutului, impartasind in acelasi timp experientele cu alte femei aflate in aceeasi situatie. Trebuie sa crezi ca etapa cea mai dificila dureaza un timp scurt si ca bucuria compenseaza oboseala.

9. Vorbeste despre sentimentele tale. Daca sunt inabusite, in cele din urma acestea explodeaza si pot afecta relatia de cuplu. Comunicarea este esentiala.

10. Invitati-va prietenii acasa pentru a petrece momente placute, dar amintiti-va ca a fi parinti nu inseamna sa stati toata ziua inchisi in casa. Aerul curat iti limpezeste mintea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Primele zile acasa bebe Mama si bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre