Draga tatic care te intrebi ce face sotia ta acasa toata ziua,

/ / Modificat: 2019-01-29
Draga tatic care te intrebi ce face sotia ta acasa toata ziua,

Orice proaspat tatic si sot al unei mame aflate in concediu de crestere al copilului ar trebui sa stie ce face partenera sa acasa toata ziua, doar ea si bebelusul, iar daca nu stie, va afla asa cum am aflat si eu de la sotia mea, cand mi-a explicat in detaliu, cu voce ridicata.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand te gandesti la sotia ta ca mamica a unui nou nascut:

In primul rand, sa ai un copil care depinde de tine zi si noapte este extenuant; transforma lucruri simple precum cumparaturile, transportul public sau o calatorie cu masina pana la cabinetul medicului de familie, intr-o adevarata reprezentatie unde echilibrul si perspicacitatea sunt imperative.

Adauga faptul ca trebuie sa faci aceleasi lucruri de fiecare data, cu mare precizie: sa il hranesti pe bebe, sa il schimbi, sa te joci cu el, sa il adormi, sa o iei de la capat. Cam de pana la 6 ori pe zi in fiecare zi. Ah, si daca doamne fereste dai gres o singura data, pregateste-te de sa faci fata plansetelor incontrolabile ale celui mic.

Da, desigur, poti face alte chestii in timpul liber, atata vreme cat nu perturbi cu nimic programul bine stabilit al bebelusului. Ceea ce este imposibil. De aceea mai bine nu faci alte lucruri, asa doar pentru tine. Cat am stat eu sa scriu cele de mai sus, cel mic a umplut scutecul cat sa dea pe dinafara!

In al doilea rand, sentimentele sotiei tale s-au modificat iremediabil si nu neaparat in sensul ca simte ca maternitatea este cel mai minunat lucru pe care il poate trai in viata asta. Este extrem de posibil ca ea sa simta ca maternitatea este cea mai obositoare, cea mai provocatoare si cea mai dureroasa (mameloane sfasiate pana la sange) experienta de pana acum.

Si tot maternitatea este cea care a privat-o de cariera, de propriul corp, de viata sociala. S-ar putea ca toate aceste schimbari sa fie temporare dar mai mult ca sigur sunt permanente, ceea ce inseamna ca isi petrece fiecare zi punandu-si intrebari existentiale si cautand raspunsuri (printre multiple alaptari, baite, schimbari de scutece, cantecele de leagan).

Acum ca ai aflat cateva lucruri despre ce face sotia ta acasa cand este singura cu copilul, ia in considerare propria ta situatie: sigur, esti in urma cu somnul si probabil ca ai pierdut cateva dintre lucrurile care te faceau pe tine sa fii "tu", dar mai mult ca sigur ai inca cel putin unul dintre reperele din viata ta, serviciul.

Imagineaza-ti cum ar fi daca singura ta scapare dintr-un program repetitiv si obositor ar fi doar cateva momente in care sa analizezi cat de mult te-ai schimbat.

Probabil ca ai auzit asta de multe ori, dar cand ai un copil, lucrurile se schimba in totalitate. Asta poate sa insemne lucruri diferite pentru fiecare familie in parte si poate dura o vreme pentru ca tu si sotia ta sa intelegeti ce inseamna pentru voi. Si cat timp va dumiriti voi doi ce inseamna sa ai un copil, ar fi bine sa aveti consideratie si gentilete unul fata de celalalt pentru ca amandoi sunteti fragili in aceasta perioada de inceput.

Si ai mai auzit si ca lucrurile se vor schimba in bine, va fi mai usor. Si va fi, asteapta sa iti auzi bebelusul razand in hohote pentru prima data. Veti uita de orice cearta ati avut cu un moment inainte. Dupa care veti incepe sa va certati din nou.

Si veti repeta aceste momente in care intr-o secunda sunteti in dezacord, pentru ca imediat dupa sa fiti coplesiti de uimire si bucurie fara margini, doar ca in secunda urmatoare sa reincepeti cearta, pentru urmatorii 18 ani, cand beblusul vostru va deveni adult si va pleca la facultate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Tata Mama si bebelus Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre