Studiu: Nou-nascutii sunt adevarati matematicieni. Stiu sa faca ceva uimitor inca de la nastere

/ / Modificat: 2019-02-09
Studiu: Nou-nascutii sunt adevarati matematicieni. Stiu sa faca ceva uimitor inca de la nastere

 

Este cunoscut faptul că bebelușii sunt magici. Sunt drăguți,  miros bine si au capacitatea de a incalzi chiar si cele mai reci inimi. Pe langa toate aceste calitati, oamenii de stiinta spun ca bebelusii sunt si deosebit de inteligenti. 

Cercetatorii spun chiar ca nou-nascutii sunt adevarati matematicieni.  In cadrul unui studiu, s-a descoperit ca nou-nascutii au un simt rudimentar in ceea ce priveste numerele si sunt foarte constienti de acestea. 

Analizele facute de cercetatori au aratat ca nou-nascutii sunt foarte abili si stiu sa faca diferenta intre numerele mici si mari. 

Pentru a intelege mai bine modul in care oamenii inteleg numerele si valorile lor, Rosa Rugani, initiatoarea studiului, si o echipa de cercetatori de la Universitatea din Padova, Italia, au analizat, timp de 55 de ore comportamenul nou-nascutilor printr-o serie de miscari oculare atunci cand privesc secvente numerice. 

Cercetatorii au descoperit ca bebelusii pot face distinctia intre numerele mai mici fata de numerele mai mari prin faptul ca ochii lor s-au mutat spre stanga atunci cand priveau numere mai mici si spre dreapta atunci cand priveau numere mai mari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nou-nascuti Inteligenta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre