Serviciile Future Health Biobank, apreciate inca o data de Casa Regala a Marii Britanii

/ / Modificat: 2012-06-06
Serviciile Future Health Biobank, apreciate inca o data de Casa Regala a Marii Britanii

Roger Dainty, Directorul Future Health Biobank, a fost premiat si numit Member of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE) pentru servicii stiintifice.

Pe 31 Decembrie 2011, Directorul primei banci private de Celule Stem din Europa, Future Health Biobank - Nottingham, s-a aflat pe lista de onoruri acordate de Regina Elisabeta a Marii Britanii si a fost premiat  pentru serviciile din domeniul cercetarii stiintifice.

Inca din 2002 Roger Dainty a ocupat pozitia de Consultant in cadrul Future Health, iar din 2006 a devenit Director al Future Health Marea Britanie. In plus, Roger Dainty a avut o cariera de succes in cadrul Universitatii de Medicina din Nottingham, cat si in cadrul diviziei de Training pentru Biologie Moleculara si Cercetare si Activitate Academica pentru domeniul Biochimiei.

Future Health Biobank, care in acest an sarbatoreste 10 ani de activitate, colecteaza si stocheaza celule stem din diferite surse de tesut, inclusiv cordon ombilical, pentru viitoare utilizari medicale de catre persoanele de la care s-a recoltat, precum si membrii familiei acestora.

“Sunt onorat si incantat sa primesc acest premiu si mandru sa fiu alaturi de membri de valoare in domeniul stiintei si medicinei, atat din trecut, cat si din prezent”, declara Dl. Dainty. „Sunt incantat ca acest premiu vine dupa Premiul Reginei Elisabeta din 2010 si ofera un inceput de an de sarbatoare pentru Future Health”.

Dl. Dainty este responsabil pentru ghidarea companiei in ceea ce priveste acordarea primei acreditari HTA (Human Tissue Authority) si MHRA. De asemenea, a ajutat la extinderea gamei de servicii dincolo de stocarea celulelor stem din sangele si tesutul ombilical. Future Health Biobank a fost prima banca privata de celule stem care a oferit serviciul de recoltare si stocare a celulelor stem din cordonul ombilical.

Acest tip de celule stem (celule stem mezenchimale) se pot diferentia in celule musculare, cardiace, cartilaginoase, adipoase, osoase, hepatice si detin cheia medicinei regenerative. Serviciile de stocarea a celulelor stem din pulpa dentara si din tesutul adipos au fost lansate in anul 2011, iar pentru 2012 este planificata lansarea a noi servicii.

In ultimii patru ani, sub indrumarea Dl. Dainty, Future Health Biobank a investit intr-un numar important de arii de cercetare ce ar putea avea un impact in eficienta si utilizarea celulelor stem in cadrul tratamentelor medicale. Printre acestea se numara metodele optime de crioconservare pentru a mentine viabilitatea celulelor stem, precum si investigatii in cadrul tehnologiei expansiunii celulelor stem. Acest ultim tip de tehnologie permite clientilor care au stocat un numar limitat de celule stem sa mareasca acest volum pana la un nivel in care ar putea fi folosite pentru a trata o problema clinica.

Future Health Romania

Str. Parintele Galeriu,  nr. 6 C, sector 2, cod postal 020762,Bucuresti, Romania

Tel: 0733.000.172

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre