O noua locatie pentru prelucrare si stocare de celule stem in Romania

/ / Modificat: 2011-11-16
O noua locatie pentru prelucrare si stocare de celule stem in Romania





 

BIOGENIS, banca de celule stem, intra intr-o perioada de expansiune si consolidare a pozitiei sale pe piata romaneasca in urma finantarii de 4,4 milioane de euro a Enterprise Venture Fund I(EVF I) in PBKM.

"Fondurile pe care le-a primit PBKM de la noul nostru partener vor finanta expansiunea companiei, inclusiv achizitiile, in Europa Centrala si de Est, si de asemenea vor ajuta la promovarea practicii complet etice a depozitarii si folosirii celulelor stem. Pana la sfarsitul lunii noiembrie 2009 se va finaliza o noua locatie pentru prelucrare si stocare de celule stem in Romania, Bucuresti, probabil cea mai moderna de acest fel din Romania.

BIOGENIS va urma apoi procesul de autorizare / acreditare impreuna cu autoritatile, fiind increzatori ca va fi incununat de succes si va oferi beneficii clientilor din Romania. Experienta de investitii a Enterprise Investors in regiune va ajuta PBKM sa construiasca un grup puternic care nu numai ca foloseste ultimele tehnologii, dar are, de asemenea, cele mai bune practici de  management", a spus Jakub Baran, CEO al PBKM.      

"In urma acestei importante finantari, vom aduce modificari in ofertele noastre in beneficiul viitorilor parinti, fiind mai aproape de acestia si datorita campaniilor pe care urmeaza sa le derulam la finalul acestui an si inceputul lui 2010.

In 2009 am dezvoltat mai multe programe de informare si educare pentru viitorii parinti, sprijinind si proiecte speciale cu acelasi scop. Vom continua aceste actiuni in paralel cu dezvoltarea  serviciilor si prezentei BIOGENIS in toata tara", a spus Dr. Marius Calomfirescu, Director General BIOGENIS.

Enterprise Venture Fund I (EVF I), fondul de venture capital administrat de Enterprise Investors (EI), devine astfel actionar majoritar prin achizitionarea a 50.1% din actiunile PBKM.

Polski Bank Komórek Macierzystych a fost infiintata in 2002 si este cea mai mare banca de celule stem din Polonia si cea de-a patra ca dimensiune din Europa. Aceasta isi desfasoara activitatea in Polonia si, prin filiale si companiile afiliate, in Romania (Biogenis), Ungaria (Krio), Letonia (Cilmes Sunu Banka Sia), Italia (Famicord Italia) si Spania (Sevibe Cells).

9 noiembrie 2009

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre