Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Vaccin difteric adsorbit (v.d.a.), fiole

Compozitie
O doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 25 Lf anatoxina difterica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Indicatii

Vaccinul difteric adsorbit se foloseste in vaccinarea completa si in revaccinarea antidifterica la copiii sub 14 ani, conform instructiunilor M.S.

Doze si mod de administrare

Se injecteaza 0,5 ml produs pe cale strict intramusculara, pe fata anterioara a coapsei, la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie, putin in afara liniei mediane. Inocularea subcutanata poate provoca reactii suparatoare. Injectarea se face dupa agitarea prealabila a fiolei, cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; boli acute cu evolutie clinica moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme, convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Reactiile generale si locale sunt de minima importanta, daca inocularea se efectueaza in conditii de asepsie, cu respectarea stricta a modului de administrare.
 

 

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z