Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Hydergine, solutie interna

Compozitie
Substanta activa: co-dergocrinamesilat (BAN) compus din mesilat de dihidroergocornina, mesilat dedihidroergo-cristina si mesilat de dihidroergocriptina in parti egale (dihidro a-ergocriptina si dihidro b-ergocriptina in proportie de 2 la1).

Actiune terapeutica

Activator al metabolismului cerebral.


Indicatii

Simptome si semne de deteriorare psihica, in special cele legate de imbatranire: ameteala, cefalee, scaderea capacitatii de concentrare, dezorientare, tulburari de memorie, lipsa de initiativa, stare depresiva, lipsa de sociabilitate, greutati in indeplinirea activitatilor zilnice si a ingrijirii propriei persoane; boala cerebrovasculara acuta; migrene si cefalee vasculare (numai tratament preventiv); tulburari vasculare periferice. Simptome subiective asociate cu hipertensiune arteriala.

Mod de administrare

Parenteral: In tulburari cerebrovasculare acute (in special cele asociate cu hipertensiune) se recomanda tratament parenteral initial alaturi de tratament oral: 0,3mg (1 ml) Hydergin in perfuzie intravenoasa sau injectie intravenoasa lenta (in 20 ml glucoza sau ser fiziologic), o data sau de doua ori pe zi. Alternativ, poate fi administrat 0,3 mg (1 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de mai multe ori pe zi. In cazuri grave de boli vasculare periferice, 0,3 pana la 0,6 mg (1-2 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de doua ori pe zi, asociat cu tratament oral. Daca este necesar, Hydergin-ul poate fi administrat si in injectii intraarteriale (0,3 pana la 0,6 mg = 1-2 ml), de preferat diluat in10-20 ml ser fiziologic.

Supradozare

Nu se cunosc cazuri de semne sau simptome grave de supradozare.


Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Precautii

Se impune atentie in caz de bradicardie severa. Dupa administrarea parenterala, trebuie controlata presiunea sanguina, deoarece ar putea avea loc o scadere a presiunii.

Reactii adverse
Congestie nazala ocazionala, greata trecatoare si disconfort abdominal, care pot fi prevenite luand medicamentul in timpul meselor. In majoritatea cazurilor, efectele secundare dispar, fara sa fie necesare masuri speciale.

Farmacocinetica

Hydergin-ul este excretat in principal prin bila, in fecale. Excretia in urina se ridica pana la 2% pentru medicamentul nemodificat si metabolitii lui si sub 1% doar pentru substanta nemodificata. Clearance-ul total este de circa 1800 ml/min. La pacientii in varsta, concentratiile in plasma sunt ceva mai mari decat la pacientii mai tineri. La pacientii cu insuficienta renala nu este practic necesara reducerea dozei, deoarece doar o cantitate infima de medicamente si metaboliti este eliminata prin rinichi.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z