Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Ciproheptadina, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine 4,33 mg clorhidrat de ciproheptadina.

Actiune terapeutica
Antihistaminic si antiserotoninic activ, slab parasimpaticolitic si sedativ, mareste apetitul si influenteaza pozitiv curba ponderala si cresterea copiilor.

Mod de administrare

Oral-adulti: 1 comprimat de 3-4 ori/zi; copii: 0,25 mg/kg corp si zi, 1/2 comprimat la copii intre 2 si 6 ani, 1 comprimat de 2-3 ori/zi intre 7 si 15 ani.


Indicatii

Rinita alergica si vasomotorie, dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit in varicela, reactii locale la intepaturi de insecte, alergii medicamentoase, alergie fizica, profilaxia reactiilor alergice la sange si plasma, adjuvant in tratamentul socului anafilactic (dupa rezolvarea fazei acute prin adrenalina si alte masuri); cefalee vasculara si histaminica; sindrom dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinala prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina; inapetenta, mai ales la copii.

Contraindicatii
Glaucom cu unghi ingust, stenoza pilorica, adenom de prostata, batrani, debilitati, copii sub 2 ani.

Precautii
Prudenta in astmul bronsic, hipertiroidism, boli cardio-vasculare, hipertensiune arteriala.
Sarcina si alaptare: Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta cand se face tratamentul ambulator la conducatorii auto si la bolnavii cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse
Somnolenta, ocazional uscaciunea gurii, anorexie, tulburari de mictiune, ameteli; uneori, la doze mari, confuzie si ataxie, iar la copii fenomene de excitatie.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z