Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Cinnarizine, comprimate

Compozitie
 Un comprimat contine cinarizina 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, polividona K30, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Indicatii
 - tratament de intretinere in tulburarile labirintice: vertij, ameteli, acufene, nistagmus, greata si varsaturi
- tratament de intretinere in patologia cerebro-vasculara: ameteli, acufene, cefalee vasculara, dereglari manifestate prin nesociabilitate si iritabilitate, pierderea memoriei si lipsa capacitatii de concentrare
- tratament de intretinere in tulburarile circulatiei periferice: sindrom Raynaud, acrocianoza, claudicatie intermitenta, tulburari trofice, ulcere trofice sau varicoase, parestezii, crampe musculare nocturne, extremitati reci
- profilaxia migrenelor

Contraindicatii
 Hipersensibilitate la cinarizina sau la oricare dintre excipientii produsului
Glaucom cu unghi inchis
Adenom de prostata
Ileus paralitic

Reactii adverse
 Au fost raportate somnolenta si tulburari gastro-intestinale. De regula, ele sunt tranzitorii si pot fi deseori evitate stabilind doza optima in mod progresiv. In cazuri rare, pot sa apara simptome extrapiramidale, cefalee, uscaciunea gurii, cresteri in greutate, transpiratii sau reactii alergice. In cazuri extrem de rare s-au semnalat aparitia lichenului plan si simptome asemanatoare celor de lupus.
Literatura de specialitate a semnalat un caz izolat de icter colestatic. La pacientii varstnici, aflati in tratament de lunga durata, au fost descrise cazuri de agravare sau de aparitie a simptomelor extrapiramidale, uneori asociate cu stari depresive.
In asemenea cazuri, tratamentul va fi intrerupt.

Mod de administrare
 Tulburari labirintice: doza recomandata este de 75 mg cinarizina pe zi (3 comprimate Cinarizin 25 mg).
Patologie cerebro-vasculara: doza recomandata este de 75 mg cinarizina pe zi (3 comprimate Cinarizin 25 mg).
Tulburari ale circulatiei periferice: doza recomandata este de 150-225 mg cinarizina pe zi (6-9 comprimate Cinarizin 25 mg).
Cinarizin 25 mg se va administra, de preferinta, dupa mese. Doza maxima administrata la adulti nu trebuie sa depaseasca 225 mg cinarizina (9 comprimate Cinarizin 25 mg) pe zi.
Efectul cinarizinei in vertij fiind dependent de doza, aceasta se va mari progresiv.

Precautii
 La fel ca si alte antihistaminice, cinarizina poate determina disconfort epigastric. Iritatia gastrica diminua prin administrarea produsului dupa mese. La pacientii cu boala Parkinson, cinarizina se va administra doar daca beneficiile terapeutice depasesc riscul de agravare a bolii.
Cinarizina poate determina somnolenta, in special la inceputul tratamentului. De aceea, se impun precautii in cazul consumului de alcool etilic sau al administrarii concomitente de deprimante ale sistemului nervos central (SNC).

Sarcina si alaptarea
 Desi studiile la animale nu au indicat efecte teratogene, Cinarizin 25 mg nu se administreaza in timpul sarcinii decat daca beneficiul terapeutic matern justifica riscul potential pentru fat.
Nu exista date privind excreta cinarizinei in laptele matern; de aceea, alaptarea va fi intrerupta la femeile care folosesc Cinarizin 25 mg.

Forma de prezentare: Cutie cu 3 blistere a cate 20 comprimate.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z