Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Canesten, pulb.

Indicatii:
Canesten are un spectru larg de activitate. Actioneaza asupra dermatofitilor, levurilor, mucegaiurilor si ciupercilor. Toate dermatomicozele provocate de: dermatofiti (Trichophyton infectios, tipuri de Microsporum, Epidermophyton floccosum); levuri (Candida albicans si alte tipuri de Candida); mucegaiuri si alte ciuperci (Malassezia furfur). In afectiunile cutanate provocate de ciuperci si suprainfectate: micoze interdigitale (Tinea pedum, Tinea manuum); micoze ale pielii (Tinea corporis, pityriasis versicolor); micoze ale plicilor cutanate (Tinea inguinalis, Tinea cruris, Eritrasma); paronichii in onicomicoze (Tinea unguium); micoze ale unghiilor.

Contraindicatii:

in afara de o posibila sensibilitate la Canesten pudra, nu exista o alta contraindicatie.

Reactii adverse:

Iritatii ale pielii (eritem tranzitoriu, senzatie de usturime), au fost observate foarte rar.

Compozitie:

30 g Canesten pudra contin 0,3 g clotrimazol. Alti ingredienti: amidon (orez).

Actiune:

Antibiotic (spectru larg) cu actiune fungicida.

Administrare:

Canesten pudra se aplica o data sau de cateva ori pe zi (1-2 ori pe zi) in zona afectata. Canesten pudra se poate aplica alternativ cu celelalte forme farmaceutice: Canesten crema sau Canesten solutie/spray (de exemplu: pudra dimineata, iar seara crema, solutie sau spray). In cazul micozelor interdigitale ("picior de atlet") se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor dimineata, pentru a nu aparea umiditate din cauza transpiratiei si a se preintampina reinfectarea. Canesten patrunde in tegumente, permitand prin spectrul sau larg o terapie imediata. Substanta sa activa patrunde in profunzime pana la baza procesului infectios. Fiziologia tegumentelor ca si localizarea infectiilor necesita pentru obtinerea unui efect de durata o continuare a tratamentului de circa 14 zile, dupa disparitia simptomelor. Durata terapiei este de 4-5 saptamani.

Atentie! A nu se folosi Canesten pudra in regiunea ochilor. Masurile igienice sunt foarte importante in vindecarea dermatomicozelor interdigitale (in special la picioare). Dupa spalarea picioarelor, spatiile interdigitale trebuie uscate.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z