Printesa Urbana: Timpul meu cu copiii este sfant si nu e negociabil

/ / Modificat: 2017-11-23
Printesa Urbana: Timpul meu cu copiii este sfant si nu e negociabil

A devenit cunoscuta o data cu blogul ei de succes pe paginile caruia si-a spus povestile cu scopul de a ajunge la inimile parintilor si de a le oferi sprijin in meseria asta grea si frumoasa. Ioana Chicet-Macoveiciuc este Printesa Urbana, iar astazi scrie carti, participa la evenimente si este un adevarat influencer mai ales pentru mame.

In lumina faptului ca timpul este una dintre cele mai mari probleme ale parintilor de secol 21, am povestit putin cu Ioana la o cafea despre cum se imparte intre proiecte, blog si familie si cum reuseste sa valorifice in special timpul din preajma sarbatorilor de iarna alaturi de cei doi copii ai ei: Sofia si Ivan.

Copilul.ro: Stim ca ai o perioada destul de aglomerata, fiind implicata in multe proiecte, probabil si timpul alaturi de copii este limitat. Cum faci sa nu iti simta copiii lipsa?

Ioana: Oricat as fi de aglomerata, timpul meu cu copiii este sfant si nu e negociabil! In fiecare zi de luni pana vineri de la ora 4 pana ei se culca, la ora 9, dar si in weekend de dimineata pana seara stam impreuna, facem ce-si doresc ei, iesim in parc, ne plimbam prin oras, mergem la un ceai, fara proiecte, telefon si laptop. Lucrez cat ei sunt la gradinita, seara, uneori si noaptea tarziu ca sa rezolv tot ce am de rezolvat, dar timpul de calitate cu ei este mereu la fel, nealterat.

Copilul.roBlogul l-ai inceput din pasiune pentru scris, dar si pentru a avea mai mult timp alaturi de familie. Ce sfaturi le-ai da mamicilor care se hotarasc sa devina freelanceri?

Ioana: Cred ca e important sa-si seteze asteptari mici la inceput. Nu vei avea nici pe departe 8 ore pe zi, cat ai la birou, sa iti faci treaba. Lucrul de acasa cu copiii e intererupt, galagios, uneori frustrant si dificil. Dar eu cred ca merita!

Copilul.roNoi mergem in fiecare an cu colindul la toti vecinii din bloc. Voi aveti o traditie de familie legata de sarbatori pe care o respectati an de an?

Ioana: Din pacate, aici in Bucuresti nu se mai merge la colindat, cel putin la noi in cartier nu. Nu vine nimeni cu colindul. Familie nu avem in Bucuresti, de multe ori suntem si noi plecati la parinti, sau prietenii nostril sunt ei plecati si nu avem la cine merge cu colindul. Ascultam acasa colinde, pe CD-uri, dar din pacate aceasta traditie a mersului la colindat nu cred c-o s-o putem da mai departe.

Copilul.roImplici copiii in pregatirea pentru sarbatori? Cum faci acest lucru? Care sunt sarcinile lor?

Ioana: Facem totul impreuna de Sarbatori, ca de altfel in tot restul anului. Facem bradul impreuna, lucram globuri pentru familie, pictam decoratiuni, facem cadouri pentru prieteni, intindem instalatii pe balcon, framantam si coacem turta dulce, copiii fac sarmale cu tati. Totul facem impreuna!

Copilul.roCopiii tai cred in Mos Craciun? Cum ai abordat acest subiect?

Ioana: Sofia stie ca Mos Craciun suntem noi. Ea are o fire foarte analitica si a pus atat de multe intrebari despre pe unde intra Mosul, de ce are cheie, daca vine in alta zi cat noi nu suntem acasa, incat am decis sa-i spunem adevarul foarte dreveme: ca Mos Craciun e spiritul bucuriei de a fi impreuna si de a face si primi cadouri. Ivan e inca mic si destul de confuz, abia anul acesta incepe sa se dumireasca.

Copilul.roCe idei de activitati pentru sarbatori in familie le recomanzi cititorilor nostri?

Ioana: Gatit impreuna cot la cot, globuri cu amprentele copiilor, facute din argila sau aluat din faina cu sare, apoi pictate de ei, calendare pentru bunici cu poze alese de copii, inregistratul de colinde si trimisul lor catre familie, decoratiuni din fimo si hartie decupata.

Copilul.roCrezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei?

Ioana: Despre asta voi povesti mai multe la evenimentul din 7 decembrie de la Hotel Capitol. Pe scurt, nu dam peste cap programul copiilor cu vizite prea multe si prelungite, nu incarcam meniul cu lucruri prea grele sau prea dulci pentru ei, limitam numarul de cadouri, avem asteptari moderate si ne bucuram unul de altul ca in orice alta zi.

timp_frumos_impreuna_7_dec

Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Timp calitate copii Sarbatori familie Timp in familie

Articole recomandate

Citeste si despre