Alege cu atentie produsele de ingrijire a pielii bebelusului

/ / Modificat: 2012-10-01
Alege cu atentie produsele de ingrijire a pielii bebelusului

Dupa nastere, pielea bebelusului este imatura in termeni de structura si functionalitate.

Pielea reprezinta o bariera ce separa organele interioare de mediul extern. Tot ea are rol de protectie  impotriva pierderii de apa, leziunilor mecanice, efectelor radiatiei ultraviolete si substantelor alergenice.De asemenea, joaca un rol important in termoreglare si indeplineste functiile tactile. Pielea copilasilor este foarte delicata si doar la ceva timp dupa nastere se maturizeaza complet si isi capata structura corecta.

Procesul de maturizare a pielii copilului se intensifica in primii 2-3 ani de viata si dureaza pana la pubertate. Pielea bebelusului este foarte subtire si, din cauza stratului de lipide slab dezvoltat, este cu mult mai permeabila pentru compusii chimici, ce deseori se dovedesc a fi toxici pentru piele. Grosimea epidermului inca insuficient dezvoltat influenteaza negativ mentinerea temperaturii adecvate a corpului si, ca rezultat, copilul este expus atat riscului de racire, cat si celui de supraincalzire.

In plus, bebelusii au pielea mai susceptibila la infectii. Aceste diferente fac pielea copiilor deosebit de sensibila si din aceasta cauza ea necesita o protectie complexa, in special impotriva radiatiei solare.

Cercetarile arata ca bronzatul intensiv in timpul copilariei mareste semnificativ riscul cancerului de piele in viata matura.

Pielea micutilor nu se protejeaza singura...

"Este foarte important sa utilizam produse cosmetice dezvoltate special pentru copii. Acestea sunt create cu scopul de a sprijini functia de bariera protectoare a pielii si de a preveni iritatiile si leziunile epidermului. Nu trebuie sa contina substante parfumate si coloranti pentru a evita iritarea. Se poate intampla ca, in ciuda eforturilor, pielea micutului sa fie inrosita. In acest caz se recomanda utilizarea preparatelor cu continut de zinc sau pantenol, care calmeaza eficient iritatiile",recomanda Monika Pasikowska, Centrul de Cercetari Stiintifice Dr. Irena Eris.

Special pentru cei mici, la Centrul de Cercetari Stiintifice Dr. Irena Eris a fost creata gama Pharmaceris Baby, cu produse de ingrijire ce au in componenta numai ingrediente blande de cea mai buna calitate si cu eficacitate sporita: gel delicat pentru spalarea corpului si parului, lotiune hidratanta de corp, crema protectoare impotriva eritemului fesier.

Cu Pharmaceris B copilul ta va fi bine ingrijit si in siguranta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre