Cum invata copiii sa iubeasca Pamantul

/ / Modificat: 2012-08-21
Cum invata copiii sa iubeasca Pamantul

In parcul Tineretului din Bucuresti, in zona Rozariu, a fost construita o nava spatiala. Echipajul sau este format din Capitanul Raxo, Secundul Noni si zecile de copii care merg zilnic acolo, singuri, cu prieteni sau adusi de parinti.



Nava spatiala Green Bee este un instrument high tech cu ajutorul caruia Dorna si Mega Image, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, intentioneaza sa educe altfel copiii, incercand sa-i transforme in eroi responsabili, care ne vor ajuta sa salvam Pamantul.

In fiecare zi, nava calatoreste de zece ori in spatiu, ducand cu sine copii veseli, sinceri, curiosi si atenti. Fiecare calatorie dureaza 45 de minute, iar in aceasta perioada cei mici ajung in cosmos, ghidati de Capitan si Secund, de filmele proiectate in nava si de computerele de bord.

Cadetii, pentru ca asa sunt numiti copiii, odata ce incepe calatoria, au ocazia sa vada un rasarit de soare in spatiu, trimit drone pentru a explora si cauta o planeta care sa ne poata gazdui in cazul in care Pamantul va fi de nelocuit in urma actiunilor iresponsabile ale oamenilor. Pana la intoarcerea pe Terra, cadetii stiu deja ce au de facut pentru a salva lumea in care traim.


Pana in momentul de fata au participat la proiect peste 2.000 de copii. Printre acestia, copii de la Centrul de primire minori "Pinocchio", Centrul de plasament "Pinocchio 3", C.S.S. "Sf. Maria" sau Fundatia Umanitara Concordia.

Toti participantii au intrat intr-o competitie pentru castigarea unui loc in tabara ecologica Tasuleasa Social. Tragerea la sorti a fost facuta pe 7 august, iar castigatorii au plecat pe 15 august, dis de dimineata in tabara, insotiti de Capitanul Raxo.


La finalul lunii octombrie, inca o tragere la sorti va decide castigatorii altor 25 de locuri in tabara de la Tasuleasa, cu plecarea in vara anului viitor.


Astfel ca, daca ai un copil, frate, nepot, verisor, cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, inscrie-l pe www.green-bee.ro sau vino direct in Parcul Tineretului cu el pentru a lua parte la cea mai interesanta calatorie a vietii lui!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Educatie copii Educatie eco copii Ecologie

Articole recomandate

Citeste si despre