Idei de jocuri si activitati pentru a distra copiii cat stau in casa din cauza coronavirusului

/ / Modificat: 2020-03-18
Idei de jocuri si activitati pentru a distra copiii cat stau in casa din cauza coronavirusului

Exista mai multe motive pentru care putem sau trebuie sa ramanem acasa cu copiii. In aceasta perioada, din cauza coronavirusului, mii de familii trebuie sa ramana la domiciliu pentru a preveni raspandirea noului virus.

Insa nu totul trebuie sa fie munca si teme, iar izolarea poate fi plictisitoare pentru copii. Daca va intrebati ce sa faceti cu micutii cat stati in casa, iata cateva idei pentru jocuri si activitati usoare pentru a-i distra.

Cu banda adeziva

Pentru a fi usor de indepartat, ar trebui folosita o banda adeziva care nu se lipeste foarte tare, cum ar fi cea utilizata la lucrari de zugravit sau renovari de locuinte.Si puteti face un joc simplu care consta in marcarea cu banda a doua benzi in care copiii trebuie sa impinga bilute mici folosind un pai, prin care vor sufla, incercand sa nu iasa de pe "pista."

banda

"La Living Well Mom" iti ofera idee de a crea o linie intreaga de strazi pe podeaua casei, astfel incat copiii sa se poata juca cu masinile.

banda1

"Hands on as Grow" e o idee foarte simpla de utilizat, insa poate fi foarte distractiv. Fa sase linii paralele de banda adeziva. Micutii pot sari de pe un picior pe altul, intorcandu-se sau sarind cu spatele. Apoi pot incerca o varinata mai dificila: sa sara doua sau trei linii in loc de una.

banda5

O alta activitate distractiva pe care o pot face copiii este sa lanseze avioane de hartia pe podea. Tot din banda adeviza puteti face un punctaj fiecarei linii, pentru ca jocul sa devina mai interesant.

banda3

Cu foi de hartie

Un alt material pe care il putem folosi pentru jocuri si activitati pentru copii acasa sunt foile de hartie. Si se poate combina cu banda adeziva, decupand figuri geometrice pe care sa le incadrezi intr-o forma facuta cu banda adeziva.

banda8

Un joc clasic care nu se demodeaza niciodata: terenul este lava vulcanica! Astfel, zonele sigure vor fi foi de hartie tapetate pe pamant cu banda adeziva, iar copiii vor trebui sa sara de la unul la altul, fie mergand, alergand sau dansand, fara a cadea in lava.

band10

Cu pahare si farfurii de unica folosita

Un material pe care il folosim frecvent pentru activitati sunt produsele de unica folosinta care pot fi utile si pentru a face jocuri distractive. Pentru a construi un perete din pahare. Pentru a adauga mai multa emotie, putem seta o limita de timp pentru a-l face, iar cine reuseste sa puna mai multe pahare castiga.

pahare

O alta idee simpla este folosirea farfurilor de unica folosinta, care trebuie decupate in forma de cerc si tubul de la servetelele de bucatarie. Copiii trebuie sa arunce cercurile si sa bage cat mai multe pe tubul de hartie.

Bureti de baie

Daca cumparam niste bureti simpli, ii putem decupa pentru a face un joc care nu este doar distractiv pentru copii, ci contribuie si la imbunatatirea coordonarii, a dexteritatii si a concentrarii.

bureti

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri Activitati Coronavirus Copii

Articole recomandate

Citeste si despre