Viza de flotant nu se va mai putea obtine atat de usor. Schimbari majore

/ / Modificat: 2019-03-26
Viza de flotant nu se va mai putea obtine atat de usor. Schimbari majore

Se pregatesc schimbari majore in privinta acordarii vizelor de flotant. Astfel, persoanele care doresc sa isi schimbe resedinta nu vor mai primi viza de flotant daca la locuinta respectiva sunt inregistrate mai multe persoane, prevede un proiect de lege ce a fost adoptat tacit la Senat.

Initiatorul acestei legi a declarat ca se doreste luarea acestei masuri pentru ca foarte multe persoane isi schimba resedinta pentru a beneficia de anumite avantaje de aceea s-a ajuns la situatii in care la o adresa sunt inregistrate chiar sute de persoane.

Conform modificarilor propuse prin proiect, o persoana care ar dori schimbarea reședinței va trebui să prezinte autoritatilor o declaratie scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de luare in spatiu, dar care sa cuprinda atat suprafata utila a locuintei, cat si numarul de persoane din acea locuinta. In prezent, declaratia nu trebuie sa contina detalii legate de sprafata locuintei sau numarul de persoane din aceasta, ci doar mentiunea ca proprietarul doreste luarea in spatiu a respectivei persoane.Schimbarea resedintei nu se va putea face in cazul in care suprafata si numarul persoanelor din locuinta in care se dorește mutarea nu se încadrează în anumite limite. Aceste limite sunt menționate în anexa nr. 1 a Legii locuinței nr. 114/1996.

Pentru nerespectarea masurilor prezentate anterior, se vor aplica amenzi contraventionale cuprinse intre 75 si 150 de lei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legislatie

Articole recomandate

Citeste si despre