Importanta respectarii drepturilor copilului

/ / Modificat: 2013-05-23
Importanta respectarii drepturilor copilului





 

Pentru a sublinia importanta respectarii drepturilor copilului, casa de avocatura Wolf Theiss a organizat impreuna cu Fundatia Scheherazade conferinta cu tema "Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie".

Organizata in cadrul proiectului "Justitie in interesul copilului", program finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, conferinta a reprezentat un prim demers concret in promovarea necesitatii crearii unui cadru legislativ specializat in dreptul minorilor in Romania, bazat pe o intelegere profunda a particularitatilor delincventei juvenile.

Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Superior al Magistraturii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conceputa ca platforma de discutie intre profesionistii implicati in realizarea justitiei pentru minori si familie apartinand atat sectorului public, cat si celui privat, conferinta a analizat posibilele directii de realizare a justitiei pentru minori si familie in spiritul valorilor internationale si normelor europene.

Tribunal pentru copii si in Romania

"Cand un copil ajunge in fata justitiei, nu este vina lui, ci numai a adultilor din preajma lui. Singurii care pot diminua trauma sunt oamenii justitiei: avocati, procurori, judecatori sau alti oameni care reprezinta interesul copiilor in justitie. Putem rezolva acest lucru printr-un inalt grad de profesionalism si pregatire. Din aceasta cauza, ne-am asumat ca misiune sa incercam sa mentinem justitia pentru minori pe agenda publica. Speram ca in curand copiii romani sa fie judecati in tribunale pentru copii, asa cum se intampla in cele mai multe tari din Uniunea Europeana", a declarat Wajiha Haris, Presedintele Fundatiei Scheherazade.

Casa de avocatura Wolf Theiss sustine proiectul Fundatiei Scheherazade si va incepe prin a acorda consiliere pro bono timp de doi ani cauzelor de aparare a drepturilor copiilor. Beneficiind de know-how-ul sau la nivel de grup si avand experienta multiplelor jurisdictii cu un cadru legislativ special dedicat minorilor in care activeaza, Wolf Theiss Romania va sustine ideea infiintarii de tribunale pentru copii si a pregatirii de specialisti dedicati acestui domeniu.

21 octombrie 2009


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre