Telina regleaza nivelul hormonal

/ / Modificat: 2016-03-24
Telina regleaza nivelul hormonal

 

Telina este poate cea mai cunoscuta planta cu efecte afrodiziace. Radacina sa este folosita in salate sau doar sub forma de suc. Sucul de telina se poate obtine nu doar din radacina, ci si din frunzele plantei.

Telina contine vitaminele A, B1, B2, B6, C, K, PP si mineralele: calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc. Astfel, ea poate trata impotenta survenita in urma unor boli de rinichi si urinare, precum: cistita, nefrita, pielo-nefrita, litiaza urinara, sau a bolilor cardiovasculare.

Studiile au aratat ca telina are capacitatea de a regla nivelul hormonal atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

Pentru femei, telina este un adevarat ajutor in caz de dismenoree, infertilitate si tulburari provocate de menopauza.Sucul de telina combate frigiditatea si impotenta.

Mod de preparare:

Telina poate fi consumata atat in salate, cat si sub forma de suc, in aceasta forma avand o eficienta mai mare. Sucul de telina, combinat cu miere si scortisoara sau cardamon, are efecte si mai puternice si chiar imediate.

Tinctura de radacina de telina se obtine prin macerarea telinei date pe razatoare in alcool pur timp de 8-10 zile. Tinctura se poate face si din frunze verzi sau uscate sau din seminte.

Administrare:

Tinctura se administreaza cate 3-4 ml de 4 ori pe zi, cu apa.

Pentru ca efectul dorit sa apara, este necesara o cura periodica si indelungata cu aceasta leguma.

Contraindicatii:

Nu exista.


Taguri Infertilitate tratament naturist Plante medicinale pentru fertilitate Plante pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre