Administrarea haotica a medicatiei anticonceptionale

/ / Modificat: 2011-11-03
Administrarea haotica a medicatiei anticonceptionale
Intrebare:

- Este posibil sa fiu insarcinata: eu am luat anticonceptionale (rigevidon) in acest timp, dar am mai uitat de ele si le-am luat gresit. Daca sunt insarcinata, pot pastra copilul? Pot exista probleme privind sanatatea lui?

Raspuns:

Un raspuns exact nu veti putea obtine decat dupa ce va veti prezenta la un cabinet de specialitate. Administrarea haotica a medicatiei anticonceptionale anuleaza efectul contraceptiv al acestora, deci puteti fi insarcinata daca nu ati folosit suplimentar si alte metode contraceptive; insa mai pot avea si efectul de a produce o dereglare hormonala care poate fi raspunzatoare de o perioada cu menstruatie neregulata ca orar de aparitie.

In mod obisnuit testele de sarcina se pozitiveaza la 10-14 zile de la ultimul contact sexual considerat fecundant, iar ecografic o sarcina poate fi vizualizata cu sonda endovaginala la 4-5 saptamani de evolutie.

Pentru a confirma sau infirma diagnosticul de sarcina, trebuie sa va prezentati la medicul ginecolog ce va prescris anticonceptionalele, pentru un consult clinic, iar daca acesta considera necesar, poate sa va recomande dozarea -HCG-ului, un hormon prezent in cantitate crescuta in sarcina.

In momentul de fata, daca sarcina este constituita, un consult obstetrical urmat eventual de o ecografie ne poate oferii date despre starea actuala a sarcinii.

Efectele anticonceptionalelor nu sunt in principal asupra produsului de conceptie, ci mai mult asupra posibilitatii uterului de a mentine nidata (legata de el) o eventuala sarcina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale Insarcinata anticonceptionale Administrare prelungita anticonceptionale

Articole recomandate

Citeste si despre