Fibrom uterin si sarcina?

/ / Modificat: 2008-02-28
Fibrom uterin si sarcina?
Intrebare:

- Am 34 de ani si merg la doctor de 6 ani, am fost insarcinata si am pierdut sarcina. Am Rh negativ, uter in forma de inimioara si doua chisturi pe ambele ovare. Fac tratament cu duphaston de trei luni. Am facut o ecografie ieri si mi s-a spus ca am un mic fibrom. Pot avea copii?

Raspuns:




 

In primul rand rh-ul negativ nu reprezinta o contraindicatie pentru realizarea unei sarcini, insa, in situatia in care sotul are rh pozitiv, se pune problema unor precautii, printre care si necesitatea administrarii unor imunoglobuline dupa fiecare avort sau nastere.

Fibroamele uterine pe de alta parte pot coexista cu dezvoltarea unei sarcini acest lucru depinzand foarte mult de dimensiunile fibromului si de localizarea acestuia.

Duphaston-ul poate reprezenta un tratament eficace impotriva dezvoltarii fibromatoase, insa rezultatul unui astfel de tratament apare in timp, de regula la minim 4-6 luni de administrare.

Raspunsul la intrebarea dumneavoastra vi-l poate da doar medicul curant si este bine sa discutati cu acesta toate implicatiile afectiunilor prezente in cazul dumneavoastra si oportunitatea de a apela la modalitatile de reproducere umana asistata.

Multa sanatate!

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acetat ulipistral fibrom uterin

Articole recomandate

Citeste si despre