Urmareste-ne:

Afectiunile inflamatorii la nivelul organelor genitale

Intrebare:

- Buna ziua In urma unui test Papanicolau am primit urmatoarele rezultate: frecvente celule superficiale cianofile si rare orangeofile. Frecvente celule endocervicale. PMN frecvente. Hematii frecvente. diagnostic citologic II. Vreau sa raman insarcinata si as vrea sa stiu daca aceste rezultate influenteaza cu ceva fertilitatea. Va multumesc anticipat !

Raspuns:


 

Papanicolau clasa a II-a reprezinta prezenta unei inflamatii la nivelul zonei de recoltare (inflamatia in organismul uman apare ca raspuns fiziopatologic la factorii de agresiune: fie ca este rezultatul agresiunii microbiene, fie ca este rezultatul unei simple agresiuni fizice.

 • prezenta celulelor epiteliale superficiale este normala pe un frotiu vaginal (mucoasa vaginala are capacitatea de a se descuama);

 • polimorfonuclearele (PMN) frecvente semnifica o infectie si sunt acolo ca raspuns la aceasta infectie.

  Per ansamblu nu este nimic grav; cred ca in urma consultului ginecologic ati discutat si oportunitatea instituirii unui tratament medicamentos, acesta fiind mai eficient daca a rezultat in urma efectuarii unei eventuale culturi din secretia vaginala, de asemeni si a antibiogramei.
  Afectiunile inflamatorii de la nivelul organelor genitale
  afecteaza intr-adevar fertilitatea printr-o serie de mecanisme: inflamatia ovarelor modifica secretia hormonala, secretie modificata care poate interfera atat cu procesul de ovulatie cat si cu posibilitatea de a mentine o sarcina, de altfel echilibrul hormonal intervine si in controlul echilibrului mediului vaginal; afectiuni inflamatorii la nivelul trompelor uterine modifica lumenul tubar cu stanjenirea motilitatii spermatozoizilor si a ovocitelor prin acest traiect, deci afectand fecundatia in sine; vulvo-vaginitele recurente modifica mediul vaginal, mucoasa genitala = interferand cu actul sexual in sine, modificand consistenta glerei cervicale, lucru care poate afecta progresiunea spermatozoizilor prin orificiul cervical etc.

  dr. Ciprian Pop-Began

  - Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


  Detalii specialist

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Calculeaza perioada fertila

  Data ultimei menstruatii:

  Durata ciclului menstrual:

  zile

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul