Oligospermia avansata

/ / Modificat: 2010-07-06
Oligospermia avansata
Intrebare:

- Sunt casatorita de 6 ani si nu avem copii. In urma cu 3 ani sotul a fost diagnosticat cu "oligospermie avansata". As vrea sa stiu daca vom putea avea vreodata un copil, eu incercand acum 2 ani o inseminare intravaginala. Pot face aceasta procedura si cu un donator?

Raspuns:

Daca oligospermia cu care a fost diagnosticat sotul este intr-adevar severa si daca eventualele tratamente urmate in acest sens nu au reusit imbunatatirea parametrilor spermogramei, atunci intr-adevar va este recomandata inseminarea artificiala pentru obtinerea sarcinii folosindu-se sperma de la donator.


De cele mai multe ori, modificarea severa a valorilor spermogramei, daca nu apare ca urmare a unei cauza imediate ca sa determine o afectiune acuta la acest nivel, ramane fara o solutionare satisfacatoare.  

In putine cazuri se identifica eventuala cauza a acestor modificari si in si mai putine cazuri se poate interveni asupra acestor cauze, chiar daca terapia instituita este conforma cu rezultatul spermogramei si conduita terapeutica este corect coordonata.

Oligospermia si stilul de viata


Odata cu continuarea colaborarii dintre dumneavoastra si clinica specializata in infertilitatea de cuplu si reproducerea umana asistata va pot recomanda pentru sotul dumneavoastra o modificare a stilului de viata in sensul folosirii in alimentatie a cat se poate de multe produse naturale.  

Sa incerce sa elimine stresul de orice natura din viata cotidiana, de asemenea, relatiile sexuale sa fie spatiate (cel putin pentru o vreme) la o distanta de 3-5 zile.

Consumul produselor bogate in fier, fosfor si zinc poate imbunatatii rezultatul unei viitoare spermograme.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oligospermie Copii Conceptie

Articole recomandate

Citeste si despre