Cele doua saptamani de asteptare pana la testul de sarcina

/ / Modificat: 2013-08-21
Cele doua saptamani de asteptare pana la testul de sarcina

Iti doresti cu toata fiinta ta un copil si, in sfarsit, esti pe cale sa afli daca in pantecele tau a luat nastere un bebe. Ai respectat cu sfintenie sfaturile medicilor, ai facut sex neprotejat la ovulatie, dar trebuie sa astepti doua saptamani pana sa faci testul care astepti sa iti confirme asteptarile, si anume ca esti insarcinata. Cum faci asteptarea mai usoara si timpul sa treaca mai repede, dar mai ales cum sa nu te mai gandesti non-stop la sarcina? Iata cateva sfaturi utile!  

Fii optimista, dar cu picioarele pe pamant!

Indiferent de care va fi rezultatul testului de peste doua saptamani, trebuie sa fii impacata cu gandul ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru a concepe bebelusul. Ai facut toate investigatiile, ai respectat sfaturile medicilor si ati facut sex in perioada fertila, deci, consideri ca ai toate sansele sa afli ca vei avea un bebe, peste 9 luni.

Este important totusi sa fii constienta de faptul ca s-ar putea sa fie nevoie de mai multe incercari pana cand vei reusi sa devii mama. Nu trebuie sa te gandesti ca testul va fi negativ, dar nici nu trebuie sa iti pui toata increderea ca va fi pozitiv. Pastreaza un tonus optimist, dar fii rezervata si asteapta-te la orice. Ai incredere ca veti reusi sa deveniti parinti si bucura-te impreuna cu partenerul tau de aceasta perioada minunata, indiferent de ce va asteapta.  

Ocupa-ti mereu timpul si mintea cu cate ceva!

Nu degeaba se spune ca rabdarea este o virtute. Este greu de "cucerit", dar nu imposibil. Chiar daca stai cu ochii pe ceas si pe calendar, pentru a bifa zilele care mai sunt pana la momentul cand vei face testul, trebuie sa fii constienta ca, in acest mod, nu vor trece mai usor.

Ocupa-ti mintea si timpul, in cele doua saptamani de asteptare, cu diverse lucruri legate de serviciu, cuplu, viata sociala, vacante, proiecte personale, hobby-uri etc., astfel incat sa nu ai prea mult timp liber pentru a-ti "hrani" obsesia pentru sarcina.  

Nu face testul mai devreme decat este recomandat!

Nu fura startul! Riscul unui rezultat fals negativ este foarte mare si s-ar putea sa-ti strice bucuria de a afla ca esti insarcinata. Probabil ca esti tentata sa faci testul cu 1-2 zile mai devreme, deoarece arzi de nerabdare, dar este important sa lasi sa treaca cel putin 2 saptamani de la momentul conceptiei si sa confirmi intotdeauna rezultatul cu un test de sange, la medic.

Vorbeste deschis cu partenerul despre temerile tale!

Daca te framanta ganduri negative, temeri sau obsesii in aceasta perioada de asteptare, nu le inhiba. Deschide-te in fata partenerului si discuta-le cu el. Vei gasi un sprijin in el, intrucat va fi langa tine si te va ajuta sa treci mai usor prin aceasta perioada dificila.

Gandeste-te ca totul va fi bine, indiferent de rezultatul testului!

Indiferent daca testul este pozitiv sau negativ, fii optimista si ai incredere ca totul va fi bine. Atitudinea pozitiva este o cale sigura spre succes si spre implinirea visului de a deveni mama. Nu te lasa coplesita de o eventuala veste proasta. Nu s-a terminat totul! Dimpotriva, de-abia incepe si, cu ajutorul medicilor si al celor dragi, vei reusi sa iti tii in brate bebelusul mult visat, foarte curand!  

Mai cunosti si alte secrete prin care sa faci asteptarea pana la realizarea testului de sarcina mai usoara? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Asteptare test sarcina Test sarcina Realizare test sarcina Aflare veste sarcina Concepere bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre