Tratamente naturiste pentru sindromul premenstrual

/ / Modificat: 2010-09-06
Tratamente naturiste pentru sindromul premenstrual

Tratamente naturiste SPMSindromul premenstrual, manifestat prin balonare, dureri de cap, oboseala sau acnee, poate fi alungat cu ajutorul tratamentelor naturale, din plante. Conform Institutului National de Sanatate, 75% dintre femei sufera, in perioada premergatoare menstruatiei, de tulburari fizice si psihice care alcatuiesc sindromul premenstrual. 10% dintre acestea se confrunta cu simptome grave care le impiedica sa-si indeplineasca sarcinile de zi cu zi.

Ce este sindromul premenstrual?

"Sindromul premenstrual (SPM) este un termen folosit pentru a descrie o serie de tulburari psihice si comportamentale care intervin in viata unei femei inainte cu o saptamana de menstruatie. Simptomele pot fi de ordin fizic si emotional", a declarat dr.

Doina Mihailescu, medic specialist obstretica – ginecologie CMU.

Specialistul mai spune ca tulburarile inceteaza de obicei o data cu instalarea menstruatiei: "Sindromul premenstrual poate sa apara oricand intre pubertate si menopauza, iar simptomele se pot inrautati odata cu inaintarea in varsta sau in contexte stresante".

Cum se manifesta sindromul premenstrual?

Lista smptomelor psihice asociate cu sindromul premenstrual include tensiune si anxietate, tristete, crize de plans fara motiv, stari schimbatoare, pofte alimentare, insomnie, lipsa de concentrare.

Citeste continuarea articolului pe Unica.ro.

Logo Unica.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatia Sindrom premenstrual Despre menstruatie

Articole recomandate

Citeste si despre