In ce consta inseminarea artificiala?

/ / Modificat: 2013-10-25
In ce consta inseminarea artificiala?
Intrebare:

- In ce consta inseminarea artificiala?

Raspuns:

Inseminarea artificiala este adesea folosita atunci cand partenerul masculin nu poate ejacula in timpul contactului sexual sau cand o femeie are probleme de ovulatie sau prezinta mucus cervical, care impiedica ascensiunea spermatozoizilor pana la ovul.

Se pot folosi spermatozoizii partenerului = IAS (va trebui sa se preleveze o mostra de sperma de la partener, care ulterior va fi preparata pentru extragerea spermatozoizilor si va fi pregatita pentru inseminare) sau se poate apela la un donator = IAD. Veti efectua teste de urina si de sange pentru a masura cantitatea de hormon luteinizant din corp.

Cand acest hormon atinge un varf, semnifica ovulatia si procedura va fi efectuata in prima sau in a doua zi. Procedura consta in introducerea spermatozoizilor, cu ajutorul unui cateter, in uter, vagin sau canalul cervical; procedura de inseminare intratubara ce consta in introducerea spermatozoizilor direct in trompa uterina este mai invaziva si mai complicata.

Inseminarea nu trebuie insa confundata cu fertilizarea in vitro, care reprezinta realizarea fecundatiei (unirea spermatozoidului cu ovulul) in laborator, urmata de implantarea intrauterina a embrionului.  

Aspirantele discuta pe forum despre:

Inseminarea artificiala

Testul de sarcina dupa inseminarea artificiala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inseminare artificiala

Articole recomandate

Citeste si despre